Lord of War (2005)

9

Deşi este greu de crezut, un traficant de arme are nişte principii de viaţă extrem de solide. Cel mai important este acela că trebuie să eviţi să te împuşte cineva chiar cu arma pe care tu ai vândut-o. Iar ţelul unui traficant respectabil este acela de a înarma cetăţenii care nu deţinut pistoale sau alte arme de foc. Cu orice mijloace. În plus, trebuie să aibă multă diplomaţie deoarece persoanele cu care intră în contact nu prea sunt duse la biserică şi pot avea reacţii dintre cele mai ciudate. Apoi, trebuie să meargă pe sârmă cu multă atenţie pentru a nu cădea în plasa pe care i-au întins-o poliţiştii. Şi mai trebuie să-şi păzească foarte atent spatele pentru că principalii rivali sunt gata de orice să-l elimine de pe piaţă.

lord of war 1 300x193 Lord of War (2005)

Yuri Orlov (Nicolas Cage) decide că ar putea face carieră în domeniul traficului de armament. Norocul îi surâde la scurt timp după 1990, când are loc destrămarea URSS, iar el pune mâna pe diverse tipuri de arme prin intermediul unui unchi din Armata Ucrainei. Vinde în zonele de conflict şi în scurt timp reuşeşte să facă o avere frumuşică. Chiar dacă face parte dintr-un domeniu dur, Yuri este şi o fire romantică şi îşi cucereşte soţia, un faimos topmodel, cu mai multe gesturi tandre. Între timp, îşi extinde dominaţia, ajunge în Africa acolo unde dictatorii sunt aprigi la mânie, iar Orlov trece prin nişte experienţe la limită. Toate faptele sale sunt monitorizate de detectivul Jack Valentine (Ethan Hawke) care speră să-l prindă pe traficantul de arme în timpul unor tranzacţii ilegale.

lord of war 2 300x123 Lord of War (2005)

Pentru ca filmul să fie cât mai veridic, scenaristul şi regizorul Andrew Niccol s-a consulat cu mai mulţi traficanţi de arme, iar o mare parte din faptele prezentate sunt inspirate din acţiunile lui Viktor Bout, fost ofiţer sovietic, important traficant de arme, care a fost arestat de-abia anul trecut. Şi cred că Lord of War a reuşit să surprindă destul de bine această lume, una cinică, neîndurătoare, în care graniţa dintre viaţă şi moarte este uneori insesizabilă.

Vizionaţi trailer:

9 COMENTARII

  1. Mi-a placut foarte mult acest film si il recomand de asemeni in special pentru scenariul curat si modalitatea in care este filmat(in plus de asta Nicolas Cage si Jared Leto fac roluri de exceptie)

  2. Da, filmul are o distributie buna. Din review pare ok. Chiar sunt curioasa sa-l urmaresc si sa pot reveni apoi cu un comentariu.

  3. Am savurat faza cand dezmembreaza africanii avionul acela intr-o singura noapte.Mai trebuia de adaugat la review ca “in plus” mai trebuie (sau incearca) sa pastreze o aparenta normala in fata sotiei.Celor care cred ca barbatii sunt mono-tasking, le recomand filmul.

  4. Un film f bun, un scenariu original, o realitate dura. As acorda 10 stele pt acea secventa de la inceputul filmului cu toate etapele prin care trece un glont..de la crearea lui /fabrica/transport/ incheindu-se procesul cu drumul final spre capul unui rebel african.Terifiant. Un must-see desigur!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.