Gravity (2013)

2

După minunatul science fiction Children of Men (2006), Alfonso Cuarón ne aduce Gravity, unul din acele filme care explică tare și răspicat motivul pentru care industria cinematografică există: pentru acele momente când te trezești pe marginea scaunului, îmbrățișând o cutie de floricele de care nici nu te-ai atins, amintindu-ți din când în când că trebuie să mai și respiri. Tradus în română Misiune în spațiu, filmul ridică ștacheta pentru viitoarele filme de suspans.

GC Gravity 4 3 e1380740778315 Gravity (2013)

O misiune de rutină se dovedește mult mai dificilă chiar și pentru un austronaut veteran precum Matt Kowalsky (George Clooney). Alături de Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock), cei doi rămân blocați, plutind în spațiu, fără a fi ancorați de nimic decât de ei înșiși. Cauza: resturile unui satelit care ajung să orbiteze planeta cu viteza unor gloanțe. Singurii supraviețuitori ai acestei misiuni în spațiu au la dispoziție 90 de minute până când resturile vor face înconjurul planetei și îi vor lovi din nou.

gravity sandra bullock skip e1380739635403 Gravity (2013)

În primul rând, vizualul este cel care îți taie respirația încă de la început, și poate de aceea este o idee bună să fie văzut 3D. Filmul te lovește apoi cu simplitatea complicată a scenariului, iar ce îți pune cu adevărat capac este coloana sonoră excepțională. Sandra Bullock nu mai este Miss Congeniality iar George Clooney este la fel de șarmant ca întotdeauna. Împreună, cei doi compun jumatate din cast-ul acestui film. Echipa minimalistă de actori este compensată însă de echipa din spatele camerelor de filmat a căror muncă se transpune în 90 de minute de tensiune maximă și așteptare încordată. Gravity ar putea ajunge unul din filmele de referință în arta cinematografică. Dacă nu ați fost niciodată în spațiu, aceasta este o ocazie bună. You’ll have one hell of a story. Filmul va avea premiera vineri, 4 octombrie.

Vizionați trailer:

2 COMENTARII

  1. […] Gravity a fost marele câștigător al premiilor Oscar 2014 obținând șapte premii Oscar, dar nu și pentru cea mai bună producție. Dallas Buyers Club a luat trei Oscaruri, așa cum anticipam aici, la fel și 12 Years a Slave.  American Hustle a fost marele învins pentru că nu a luat nici măcar un premiu din zece nominalizări. A fost una din rarele ediții în care nu s-au înregistrat surprize, favoriții impunându-se fără emoții. Și cred că a fost prima ediție la care s-a mâncat pizza. Savuros moment. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.