Cel mai scump poster din lume, scos la licitatie

1

metropolis poster header 460x306 Cel mai scump poster din lume, scos la licitatie

Zilele acestea am gasit o stire despre cel mai scump poster din lume. Mie mi-a placut foarte mult cum arata, asa ca m-am gandit sa vi-l prezint. E vorba de un poster pentru filmul SF Metropolis (1927), regizat de germanul Fritz Lang, avand ca subiect o societate distopica, in care domina opresiunea. Afisul a fost realizat de artistul german Heinz Schulz-Neudamm, iar acum este scos la licitatie.

metropolis 460x368 Cel mai scump poster din lume, scos la licitatie

Actiunea filmului Metropolis este plasata in anul 2026. Posterul este una din cele patru exemplare realizate de Heinz Schulz-Neudmann care au supravietuit timpului. A fost achizitionat de colectionarul Kenneth Schacter in schimbul unei sume record de 690.000 de dolari in anul 2005. In prezent, activele lui Kenneth Schacter sunt scoase la vanzare, iar expertii estimeaza ca posterul pentru Metropolis ar putea fi achizitionat contra sumei de un milion de dolari.

metropolis 2 460x372 Cel mai scump poster din lume, scos la licitatie

Metropolis, capodopera regizorului Fritz Lang, a avut la baza romanul scris de sotia lui, Thea von Harbou, si a influentat generatii de regizori si scriitori, de la Aldous Huxley si pana la Ridley Scott. Distributia filmului i-a inclus pe Brigitte Helm, Gustav Frohlich, Alfred Abel si Rudolf Klein-Rogge. Kenneth Schacter mai detine un poster pentru filmul Hong Kong (regia: Ernest B. Schoedsack, Merian C. Cooper), lansat in 1933, despre care expertii cred ca s-ar apropia de valoarea celui pentru Metropolis, si o schita pentru afisul filmului The Invisible Man (regia: James Whale), aparut tot in 1933. Mai jos puteti vedea posterul pentru filmul Metropolis:

metropolis poster1 460x1010 Cel mai scump poster din lume, scos la licitatie

sursa.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.