Filmul Un eveniment fericit, proiectat in cadrul Cinema-edu

0

a happy event 460x345 Filmul Un eveniment fericit, proiectat in cadrul Cinema edu

Asociatia Culturala Macondo a lansat anul trecut Cinema-edu, primul proiect de educatie cinematografica adresat elevilor de toate varstele. Proiectul include proiectii cinematografice in toata tara pe tot parcursul anului, urmate de discutii pe teme sociale moderate de traineri si invitati speciali. In lunile mai si iunie 2012 a fost programat filmul Un eveniment fericit / Un heureux evenement (2011), in regia lui Remi Bezancon, care trateaza cu seriozitate, umor si naturalete subiecte inca tabu: maternitatea si senzualitatea. Filmul prezinta nasterea unui copil intr-un cuplu tanar dintr-o perspectiva complet noua, inovatoare si accesibila. Pelicula ii are in rolurile principale pe Louise Bourgoin si Pio Marmai.

a happy event a l 460x259 Filmul Un eveniment fericit, proiectat in cadrul Cinema edu

Discutiile purtate dupa vizionarea filmului au ca tema responsabilitatea in relatia de cuplu, protectia impotriva bolilor cu transmitere sexuala si a sarcinilor nedorite, schimbarea relatiei dintre parinti odata cu aparitia copilului, dinamica relatiilor intrafamiliale, raportul casnicie – cariera si felul in care acesta se modifica atunci cand in viata cuplului apare un copil.

a happy event3 Filmul Un eveniment fericit, proiectat in cadrul Cinema edu

Asociatia Culturala Macondo organizeaza diverse proiecte culturale, printre care numara si exploatarea filmelor de arta in cadrul Noului Cinematograf al Regizorului Roman, dar si organizarea de festivaluri si cinecluburi. In luna mai, Durex, brandul de prezervative numarul 1 la nivel mondial, s-a alaturat proiectului Cinema-edu.

poster21 460x624 Filmul Un eveniment fericit, proiectat in cadrul Cinema edu

sursa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.