16 Septembrie start pentru “Drive”

24

Pe 16 septembrie se dă startul celei mai așteptate curse a anului

 Premiat pentru “Cel mai bun regizor” la Festivalul de film de la Cannes (nominalizat şi la Palmes D’or), “Drive” intră în maratonul cinematografelor partenere din ţară, începând cu 16 septembrie, simultan cu premiera din SUA.

Propunerea de a adapta romanul “Drive” scris de James Sallis, aparține actorului Ryan Gosling, abordându-l pe regizor cu ideea sa. Privit cu interes de către Refn, acesta a îmbinat stilul formal cu precizia sa caracteristică, izbutind să remarce  “Cursa” prin tehnica cu care au fost create efectele vizuale, îmbinarea locațiilor sărăcăcioase şi modul în care s-au realizat cascadoriile pentru focurile de armă. Personajul lui Gosling ascunde o viaţă dublă – cascador în timpul zilei, cel mai căutat pilot pentru jafuri în timpul nopţii. Modul în care a interpretat i-a adus atenţia criticilor, dar şi atenţia industriei cinematografice, deopotrivă.

drive 419109l imagine 460x306 16 Septembrie start pentru Drive

Cel mai recent film al regizorului danez Nicolas Winding Refn (Bronson, Valhalla Rising), în colaborare cu producătorul veteran Marc E. Platt( Legally Blonde şi Wanted) porneşte o cursă spectaculoasă în cinematografele româneşti. Reunind o distributie sonora, producţia a fost premiată la numeroase festivaluri ale industriei filmului, unde s-a bucurat de nenumărate recenzii favorabile.

drive 111605l imagine1 460x304 16 Septembrie start pentru Drive

 Pe durata a 95 de minute, vom fi pasageri ai unui spectacol tradus prin adrenalină pură, momente dramatice acompaniat de o poveste de dragoste, ceva mai neobişnuită. În aparentă un tip solitar, Pilotul (Ryan Gosling), duce o viaţă dublă: cascador profesionist ziua şi şofer al lumii interlope pe timp de noapte. Acesta se îndrăgosteşte de vecina lui Irene (Carey Mulligan, într-un rol de compoziţie), o mamă vulnerabilă, târâtă într-o lume a violenţei ca urmare a întoarcerii soţului ei din închisoare, Standard (Oscar Isaac). Când un jaf nu decurge întocmai planului, Pilotul ajunge să fugă, însă devine responsabil pentru Irene şi copilul ei. În alte roluri îi veţi reîntâlni pe Christina Hendricks (aclamată pentru prestaţiile din serialul Mad Men), Bryan Cranston (recompensat cu trei premii Emmy, până în prezent) şi pe Rol Perlman.

Drive 1311497944 0 2011 460x305 16 Septembrie start pentru Drive

Spectatorii curioși să urmărească o partitură premiată a actorului Ryan Gosling, căruia i se alătură cu încredere Carey Mulingan, sunt invitați să aibă parte de exclusivitate pentru premiera din 16 septembrie în sălile de cinema, odată cu cea din SUA. Pelicula este adusă şi distribuită în România de către Forum Film.

24 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.