The Pianist (2002)

10

0253474 The Pianist (2002) Actori: Adrien Brody, Thomas Kretschmann

The Pianist este inspirat din memoriile pianistului W. Szpilmann, supravietuitor al Holocaustului. Wladyslaw Szpilman a fost nevoit datorita originilor sale evreiesti sa se ascunda in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial pentru a scapa de deportare. Roman Polanski, regizorul filmului, este cel mai potrivit pentru ecranizarea memoriilor, deoarece el insusi a fost in copilarie prizioner al ghetoului din Varsovia. Martor la acea varsta la exterminarile in masa care aveau loc in lagarele de concentrare, Polanski si-a pierdut atunci mama si alti membri ai familiei. Dupa aproape 60 de ani de la tragedie, Palonski a dorit sa ecranizeze o pelicula care sa reflecte acea perioada si astfel ia nastere filmul The Pianist.

Pelicula prezinta povestea pianistului Wladyslaw Szpilman care, 1362263944 d8cc0b2c78 The Pianist (2002) reusind sa fuga din ghetou se ascunde prin ruinile orasului bombardat. Confruntandu-se cu izolarea si infometarea el primeste sprijin si ajutor din partea unui ofiter german. The Pianist are o multime de scene memorabile. M-a impresionat scena in care o mama intreaba un ofiter: “Ce se va intampla cu noi?” motiv pentru care este impuscata in cap in fata copiilor. Sau cea in care un batran in scaun cu rotile este aruncat de la balcon pentru ca era incapabil sa se ridice si sa salute ofiterii. Meritul lui Roman Polanski este ca infatiseaza realitatea si lupta pentru supravietuire, the pianist dvd movie review The Pianist (2002) relizand un film care pur si simplu te socheza, emotioneaza si intristeaza.

The Pianist a castigat 3 premii Oscar, Palme D’or pentru cel mai bun film, iar Adrien Brody a fost rasplatit cu 2 premii ( Oscar,César ) devenind astfel la varsta de 29 de ani cel mai tanar actor laureat al premiului Oscar pentru rol principal. Pentru cei care nu au vizionat inca filmul il recomand pentru ca este un film de milioane ce merita vazut si revazut.

Vizionati trailer:

10 COMENTARII

  1. Am vazut filmul in urma cu mult timp..este foarte bun.. il recomand tuturor .. Vin cu o sugestie .. daca tot ati ales sa scrieti si despre acest film..va recomand sa scrieti si despre The Legend of 1900 .. poate multi dintre voi, cei ce va ocupati de acest site, l-ati vazut.. este un film exceptional, unul dintre filmele care ar merita un loc aici.. daca tot se numeste site-ul .. filmetari.com 🙂

  2. totusi, unele tuse sunt cam exagerate, stricand tabloul general. personal, prefer abordarea aceleiasi teme din la vita e bella.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.