The Tournament (2009)

3

Serios, uitati de “The Gamer” ori “Death Race”, caci filmul de astazi este mult mai TARE. Adus de britanici pe micile ecrane incepand cu acest an, nimic nou de mentionat ca proiectul nu s-a bucurat de o promovare intensa, fiind unul dintre filmele (noi) pe care alegi, la intamplare, de-l vezi ori ba. Povestea din spatele scenariului este una de-a dreptul terifianta; si asta doar facand abstractie de ceea ce numim fictiv, caci o realitate ca cea vizata de catre pelicula nu poate fi decat o mascarada a unui insetat de violenta si ptutere. O fata cunoscuta ce face impresie foarte buna cu rolul sau este Robert Carlyle (Trainspotting, The Beach), un actor pe care-mi pare chiar rau ca l-am remarcat abia acum. Nu-i tarziu niciodata, nici macar in cazul lui “The Tournament”.

Suntem plictisiti de vesnicele seriale de comedie de sambata seara, de Big Brothers-uri regizate, asa ca doar un reality-show cu adevarat de exceptie ar putea surprinde si atrage lumea. Din dorinta de a soca, se naste “The Tournament”, un turneu in timp real (dar cu camere cu circuit inchis) la care asasinii profesiniosti de pe intreg globul vor participa. Ce au ei de facut? Oare? Sa se omoare intre ei; fiecare dintre ei este o tinta vie pentru celalalt.

ssss1 The Tournament (2009)

De ce? Pentru o suma fabuloasa de bani (1o milioane de $) si pentru faima. Ni se face cunostinta si cu fiecare individ de temut din competitie: americanul Miles Slater, rusul Yuri Petrov, chinezoaica Lai-Lai-Zhen si francezul Anton Bogart. Doua personaje aduc intriga si spectaculosul: campionul de anul trecut al show-ului, Joshua Harlow, intors la editia acestui an pentru a se razbuna si.. preotul Joseph Macavoy, ajuns aici printr-o conjunctura nefavorabila.

tournament02 The Tournament (2009)

Am un adjectiv pentru filmele ce ma impresioneaza, de regula cele de actiune, caci cu ele ma delectez mai rar: smecher. Suna golaneste, dar tineti minte, cand spun asta, inseamna ca filmul este chiar bun. Chiar, credeti-ma, nu-mi ajung doua maini pentru a enumera cate faze si subtilitati inteligente are “The Tournament”. Una dintre ele fiind scena in care preotul transforma sala de toaleta intr-un spatiu de confesiune sau cum reusesc personajele sa scape si sa urce in ierarhia celor mai buni. Iti poti impresiona prietenul recomandandu-i filmul, dar si voua fetelor sunt mari sanse sa va placa!

Vizionati trailer:

3 COMENTARII

  1. Un film bun. Actiune legata, actori foarte buni (simpatica rau Kelly Hu asta, tot filmul am crezut ca e Lucy Liu 😐 ). Mi-a placut mult cu juca “pustiul” sau…”copilul” cum ii zicea. Foarte fain genul asta de filme, spune multe. In orice caz The Truman Show ramane pe primul loc, pentru mine. Recomand!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.