9 (2009)

5

Povestea lui 9 nu pare a fi o poveste total diferita de cea a celorlalte cifre, pardon, personaje animate. Este creat din indrazneala unui om de stiinta pentru un scop anume si adus pe micile ecrane de catre oameni ce-si doresc a-ti forma imaginea unei noi mascote de indragit. Si daca aici creatorul este unul bineinteles fictiv, ei bine, productia nu mai poate fi atat de ireala. Tim Burton si Timur Bekmambetov, au reluat povestea lui “9” regizata in 2005 de Shane Ackerm si alaturi de Pamela Pettler (individa a lucrat si pentru “Monster House” ori “Corpse Bride”) isi propun sa faca din “9” o istorioara dedicata ultimei noastre aprige probleme: tehnologia ca posibila lovitura de proportii in evolutia umanitatii. Iar pentru ca strigatul sa se faca mai bine auzit, vocile folosite pentru a da viata personajelor se bucura de-o notorietate evidenta: Christopher Plummer, John C. Reilly sau Elijah Wood. Sa-i dam drumul:

Viziunea povestirii nu este una tocmai imbucuratoare. Cel putin asta resimte 9, o papusa mecanica ce se trezeste singura pe lume.. intr-un univers pradat de Apocalipsa, aflat acum sub asediul unor masinarii malefice, fiare iesite de sub mana omului in vremurile lor bune. Dar 9 va avea motive de bucurie caci va fi reperat de catre alt seaman de-al lui; insa nu pentru mult timp caci acesta va fi rapit de catre un robot.

large 9 movie 9 (2009)

Decis sa plece in cautarea lui, va afla ca de fapt nu sunt singurii ramasi pe Pamant, ci mai exista si alte numere gata sa le sara in ajutor la nevoie. Doar ce vor reusi sa inainteze in planurile de salvare, vor avea de infruntat alte multe pericole si se vor afla adevaruri ce trebuiesc stiute.

9movie 9 (2009)

Sincer, dezamagirea si-a facut prezenta inca din prima jumatate de ora a vizionarii! Cu tot cu amprenta lui Burton. O poveste incarcata de intamplari si reactii sterse, o desfasurare a actiunii lenesa si anapoda nu cred ca va reusi sa impresioneze, asta cu siguranta! De structura sentimentalista nu scapam, iar sensibilitatea ne va fi greu incercata la scenele de cumpana ale animatiei. Asteptata cu surle si trambite, nu consider ca animatia va reusi sa starneasca controverse asemenatoare si dupa vizionarea ei. Dar, mai stiti? Ah da! Trebuie spus ca mie personajele imi aduceau a papusi Voodoo. Singurul reper amuzant. 😀

Vizionati trailer:

5 COMENTARII

  1. “Asteptata cu surle si trambite, nu consider ca animatia va reusi sa starneasca controverse asemenatoare si dupa vizionarea ei”. Avem aici o comparatie? Animatia e comparata cu…ce anume?

    “Doar ce vor reusi sa inainteze in planurile de salvare, vor avea de infruntat alte multe pericole si se vor afla adevaruri ce trebuiesc stiute.” aici cumva vrei sa spui: Imediat ce vor reusi sa inainteze.. sau: Nu multa vreme dupa ce vor reusi sa inainteze …?

  2. […] Factory (2005), Corpse Bride  (2005), Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007), 9 (2009), Alice in Wonderland (2010). In afara de Frankenweenie, regizorul american produce Abraham […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.