6 filme legate de 11 septembrie

15

Ma gandeam astazi, ce am imbatranit daca au trecut 8 ani de la atacurile teroriste asupra Americii. Este probabil unul din putinele subiecte negre de care ne amintim in fiecare an. De-a lungul ultimilor ani au aparut tot felul de filme legate de 11 septembrie. Unele prezinta teorii ale conspiratiei, iar altele doar urmeaza o poveste inspirata din intamplari adevarate.

6filme

Astfel avem:

world-trade-center

1. World Trade Center (2006)

Filmul regizat de Oliver Stone (“Alexander” si “Wall Street”) il are in rolul principal pe nimeni altul decat Nicolas Cage. Povestea filmului este data de 2 politisti care au fost prinsi sub daramaturile turnurilor gemene si situatia lor dramatica.

2. United 93 (2006)

Pe 11 septembrie 2001 au fost deturnate 4 avioane. Unul a intrat in Pentagon, 2 au intrat in Turnurile Gemene, iar cel de-al treilea s-a prabusit in Shanksville, Pennsylvania. “United 93” se numea cel de-al 4lea avion, iar filmul spune povestea sa urmand convorbirile telefonice ale pasagerilor si discutiile pilotilor din cabina.

3. Flight 93 (2006)

Filmul este asemanator cu cel de la numarul 2, doar ca a fost lansat doar pentru televiziune. Istoria sa este asemanatoare.

4. Fahrenheit 9/11 (2004)Fahrenheit-9-11

Probabil cel mai cunoscut documentar al lui Michael Moore nu prezinta exact evenimentele din 9/11 ci mai mult ceea ce s-a intamplat dupa si cum a reactionat administratia condusa de George Bush la atacurile teroriste.

5. 911 in Plane Site (2004)

Este probabil cel mai puternic sustinator al teoriei conspiratiei. Folosind imagini ale televiziunilor si publicatiilor nationale filmul ne explica atentatele teroriste ca si cum ar fi fost planificate chiar de americani. Inainte de a zice “e o prostie” trebuie sa vedeti filmul.

6. Zeitgeist (2006)

Documentarul pune in discutie mai multe teorii ale conspiratiei, legate intr-un plan diabolic in care bancherii conduc lumea. De urmarit nu neaparat tot filmul ci mai mult partea cu 9/11. La un an distanta a aparut si “Zeitgeist Addendum”, insa in partea a doua realiatorii incep sa exagereze.

Daca mai stiti si alte filme legate de evenimentele din acea zi, va rog sa le specificati in comentarii. Intrebarea este daca voi ati vazut filmele de mai sus si ce impresie v-au lasat.

15 COMENTARII

  1. As mai putea adauga “102 Minutes That Changed America” documentar produs de televiziunea americana. A fost difuzat pe 11 sept 2008 la 7 ani dupa 9/11.

  2. Cred ca le-am vazut doar pe Flight 93 si pe Fahrenheit 9/11. Nu stiam ca sunt asa multe filme cu acest subiect. Imi aduc aminte ce eram in asteptarea clasei a 11-a si ma uitam la nu stiu ce soap ceva numit Pasiuni si nu au mai dat serialul in ziua respectiva.

  3. Recunosc faptul ca am vazut doar “Zeitgeist” si asta din doua motive:nu gust deloc felul in care americanii exploateaza situatii de acest fel, iar pe de alta parte, daca ceea ce se speculeaza in “Zeitgeist” e real, o eventuala vizionare a celorlalte productii mi se pare fara rost.

  4. Am revazut aseara cu tristete “World Trade Center”. Groaznice evenimente cele de la 11 septembrie, iar filmul are o puternica incarcatura emotionala.

  5. Fahrenheit si Zeitgeist sunt printre cele mai relevante. Cat despre “Zeitgeist Addendum” nu’s de acord cu tine, adica eu nu o vad ca o exagerare ci ca o gandirea suprarealista privind viitorul civilizatiei. Deocamdata notiunea de societate eliberata de bani este imposibil de imaginat si chiar IRATIONALA insa nu uita: referintele noastre despre supravietuire se limiteaza la BANI si este greu sa-ti imaginezi cum ar fi daca nu ar exista banii !? 😀

    Dar, sa’ti imaginezi o societate “condusa” de tehnologie adica de MASINI, care au ca singur scop MUNCA in locul omului, robotizarea absoluta. (bine, probabil ca unii deja incep sa’si imagineze terminatorul hihihi)

  6. zeitgeist ne arata adevarul,si ne arata ca lumea e o mare minciuna si cand politicienii spun ca ne promit ca o sa fie bine ne mint cu nerusinare.deschideti-va ochii si nu crede-ti tot ce vedeti la televizor

  7. se mai poate adauga shi 911-Misteries Demolition , Loos Change 911, Pilots for 911, September Clues 911 , the falling man.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.