300: Rise of an Empire

0

”300” mi-a captat interesul ca orice film și formă de artă ce are ca subiect principal Grecia Antică și moștenirea ei,  așa că am fost fost destul de entuziasmată să văd continuarea, deși nu voiam să am pretenții foarte mari, ca apoi să rămân cu un gust amar. Deși scopul nu e să ne predea o lecție de istorie, ci să-și facă încasările cuvenite oricărui blockbuster, 300: Rise of an Empire mi s-a părut mult mai bun decât predecesorul său. A doua parte nu prezintă schimbări bruște, tehnica regizorală nu s-a schimbat foarte mult, astfel că și fără personajul principal anterior (Gerard Butler), cele două părți sunt într-o relație de interdependență.

114957 gal 300: Rise of an Empire

În prim-plan îl avem pe Temistocle, generalul grec  care ghidează armata ateniană  împotriva invadatorilor persani, conduși de  Xerxes, Regele-zeu și Artemisia, comandanta însetată de răzbunare. Țelul lui Temistocle este unirea tuturor teritoriilor grecești, Grecia unită, și eliminarea pericolului persan din ținutul Eladei.

114953 gal 300: Rise of an Empire

Primul lucru care îți va rămâne întipărit în minte până la finalul filmului este că  efectele speciale sunt excepționale. Continuă în aceeași manieră ca și în precedentul, folosind slow-motion-ul în scenele de luptă care se țin lanț.  Bătăliile sunt cât se poate de sângeroase, nu știu dacă am mai avut la IMAX o experiență în care sângele să fie prezent pe ecran din 5 în 5 minute. Din perspectiva asta aș putea spune că prea mulți litri de sânge strică.  Într-o mare de bărbați ce-și pun la bătaie orgoliile, avem 2 prezențe feminine ce simbolizează ideea de putere.  Regina Gorgo (Lena Headey) este mai mult în poziția de narator, prezintă evenimentele ce leagă armonios cele două părți. Însă cea care se remarcă spectaculos este Eva Green care își interpretează foarte bine personajul. Răzbunarea i se citește pe chip,   în luptă are are tăria și agilitatea unui bărbat, însă fără să își piardă alura seducătoare de femeie. Luptele strașnice,  efectele speciale, personajele puternice și una dintre cele mai ciudate și aprige scene de sex văzute la cinema sunt punctele forte ale acestei pelicule. Trebuie văzut neapărat la IMAX și în prealabil să se fi urmărit prima parte.

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.