11:14 (2003)

1

1114 afis 212x300 11:14 (2003)Actori: Hilary Swank, Patrick Swayze, Ben Foster, Colin Hanks, Barbara Hershey

Nu este un film prea cunoscut. Nu a ajuns pe marile noastre ecrane la vremea lui, a trecut aproape neobservat şi în alte ţări unde a fost lansat pe DVD sau a intrat direct în circuitul televiziunilor. Este un film independent cu care Greg Marcks, scenaristul şi regizorul, a sperat să dea lovitura. Nu i-a ieşit cum şi-ar fi dorit pentru că subiectul nu este tratat chiar într-o manieră originală, chiar dacă filmului nu i se pot reproşa prea multe. 11:14 este un exemplu de film independent reuşit, dar cu un destin similar tuturor producţiilor de gen care nu au în spate un nume mare.

Toată povestea se petrece într-o singură seară, într-un mic orăşel 1114 2 300x197 11:14 (2003)de munte şi este compusă din multiple piese disparate care se reunesc într-un întreg pe măsură ce se desfăşoară acţiunea. Mai multe evenimente care schimbă dramatic destinul personajelor se petrec la ora 11:14 fix. O să spuneţi că sunt cam multe coincidenţe. Posibil. Dar îmi place acest gen de filme, motiv pentru care consider că şi 11:!4 merită măcar o vizionare. Pentru fanii lui Tarantino, acest film aduce cu producţiile care l-au lansat şi confirmat pe controversatul regizor. Nu ajunge neapărat la acelaşi nivel, dar are câteva momente memorabile.

1114 1 300x200 11:14 (2003)Download subtitrare “11:14” click aici.

Un lucru e clar: nu vă veţi plictisi nici un moment. Filmul e viu, personajele memorabile (unele chiar sărite de pe fix), dialogurile sclipitoare pe alocuri. Ca să aibă mai multe greutate, 11:14 beneficiază de prezenţa a doi mari actori. Hilary Swank a jucat în acest film între cele două premii Oscar şi a ţinut morţiş să facă parte din distribuţie chiar dacă putem bănui că nu s-a îmbogăţit de pe urma lui 11:14. Totodată, Patrick Swayze a vrut să dea şi el o mână de ajutor la afirmarea unui tânăr regizor. Deşi mai puţin cunoscuţi, partenerii lor se ridică la înălţimea celor două vedete.

Intenţionat nu am dezvăluit prea multe pentru că dacă aş fi spus ceva, era obligat să povestesc aproape tot deoarece lucrurile se leagă şi se completează foarte iscusit. Credeţi-mă pe cuvânt: nimic din acest film nu este ceea ce pare a fi !

Vizionati trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.