The Family (2013)

3

Pe Luc Besson îl știm din filme precum Leon: The Professional, La Femme Nikita, The Fifth Element sau Joan of Arc. Știm de asemenea că proiectele lui sunt adeseori ambițioase, iar The Family nu este o excepție de la această regulă, având o distribuție impresionantă și o poveste cel puțin interesantă. Filmul însă nu reușește să ajungă la statutul de memorabil, iar anii îmi vor da dreptate.

M 421 cc REEL2 180316 rgb e1380972555473 The Family (2013)

Familia Manzoni este un nume cunoscut în sânul mafiei. Capul familiei, Giovanni Manzoni (Robert De Niro), încheie un târg cu FBI și intră în programul de protecție a martorilor, împreună cu o soție instabilă (Michelle Pfeiffer) și doi copii adolescenți. Aceștia sunt relocați într-un sat din Franța sub numele de Blake. Vechile obiceiuri însă îi urmăresc și pe acest continent, alături de vechii „membrii ai familiei” care vor să le facă felul.

CIA Agent Stansfield Tommy Lee Jones achtet darauf dass Fred Robert de Niro sich benimmt. e1380972476766 The Family (2013)

Robert De Niro într-un film cu gangsteri? Fugi de-aici! Michelle Pfeiffer are și ea antecedente: Scarface și Married To The Mob. Iar Tommy Lee Jones ca agent FBI… unde am mai vazut noi asta? Privind mai departe de distribuția aproape clișeică, filmul are la bază acțiunea romanului Badfellas de Tonino Benacquista, carte care s-a bucurat de aprecierile criticilor… ceea ce nu este cazul când vorbim de ecranizare. Luc Besson a încercat să împuște toți iepurii dintr-o lovitură, realizând astfel un film atât pentru adulți cât și pentru adolescenți, mai pe scurt pentru mase. Deși are niște premise bune, umorul este insuficient exploatat, făcând din această peliculă una anostă și un rateu din partea regizorului. Filmul va avea premiera în România pe 11 octombrie.

Vizionați trailer:

3 COMENTARII

  1. […] The Fifth Element sau Joan of Arc. Știm de asemenea că proiectele lui sunt.Scris de Ioana (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Publicat pe 5 octombrie 2013 de […]

  2. […] ∞ O primă recenzie apărută pe la noi pentru noul film al lui Luc Besson, The Family, o găsiţi aici. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.