Snitch (2013)

2

Dwayne – The Rock – Johnson a fost foarte ocupat anul acesta, Snitch fiind doar primul din cele trei filme programate pentru 2013. Ni-l amintim din rolurile precum The Scorpion King, Faster sau The Rundown şi acesta nu este unul foarte diferit de cele cu care ne-a obişnuit. Am rămas surprinsă să aflu că Ric Roman Waugh are mai multe titluri în portofoliu ca și cascador decât ca regizor, dar se vede că a petrecut suficient timp pe platourile de filmare pentru a realiza un produs finit decent. Trebuie să recunosc că mi-a demontat preconcepția că ar fi fost încă un alt film de acțiune.

snitchtrailer e1360512274245 Snitch (2013)

Încă de la bun început, suntem avertizați că filmul este inspirat din fapte reale. Pelicula debutează cu arestul unui tânăr pentru posesie de droguri cu intenție de distribuţie, poveste fabricată de autorități pentru a prinde peştii mai mari. Ca să i se reducă pedeapsa, trebuie să devină un turnător. Când acesta refuză, totul depinde de tatăl său, care acceptă un târg: el trebuie să ajute la capturarea unor traficanţi serioşi, prinzându-i în flagrant. Problema lui John apare când regulile se schimbă din mers și în loc de un traficant mărunt, acesta are ocazia de a prinde unul din capii unui cartel.

MV5BMTM4Nzk2NjI1Ml5BMl5BanBnXkFtZTcwMzUwNzkwOQ@@. V1. SX640 SY427 e1362488295229 Snitch (2013)

Filmul nu are atât de multă acţiune cât foarte mult suspans, iar faptul că ştii de la bun început că este inspirat din fapte reale pare să facă o treabă bună în a te ţine cu sufletul la gură. Cu toate acestea, nu are deloc aerul unui documentar deși lasă impresia de low-budget. Scenele de acţiune sunt puţine cu un bilanţ total de 10 magazii golite, 4 maşini răsturnate și foarte puțin efort fizic, lucru curios din partea unui fost cascador. Susan Sarandon, sau aici Dragonlady, are un rol mic și nu este nimic mai mult decât de umplutură: ea este Procurorul general care are putere de decizie asupra pedepsei date. Filmul nu este deloc lipsit şi de parti mai emoţionante, pe care nimeni însă nu a știut să le fructifice prea bine. Privit per ansamblu, este un film care are multe sclipiri de originalitate dar cred că totul se datorează faptelor reale pe care scenariul este bazat decât modului în care acesta este realizat.

Vizionați trailer:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.