Bridge to Terabithia (2007)

0

De obicei se spune despre filmul acesta că ar face parte numai din categoria celor fantastice, mai ales că este realizat de aceeași producători ai Cronicilor din Narnia, însă eu cred că e mai mult de atât. Pe parcursul lui nu întâlnim lei vorbitori, regate magice sau profeții mistice, ci mai degrabă este o descriere a încercării a doi copii de a se lupta cu problemele ce le contaminează pre-adolescența și care își creează astfel o lume imaginară în care să evadeze. Filmul este unul extrem de autentic și spun asta pentru că, deși tratează niște aspecte din viața personajelor pe care le-am mai întâlnit înainte, reușește să dea o notă de inedit și de realism aparte.

Jess este un băiat de gimnaziu care vine dintr-o familie numeroasă. Nici acasă, nici la şcoală nu este înţeles de cei din jur, aşa că Jess se refugiază în desen, creionând tot felul de personaje şi creaturi în funcţie de stările pe care le are. Asta până când în clasa lui apare Leslie, o fată uşor băieţoasă, care este vazută ca pe o ciudată a clasei pentru că spune că nu are televizor şi că nu îi trebuie pentru că are o imaginaţie debordantă, fapt care-l încântă pe Jess. Amândoi îşi fac inamici la şcoală şi astfel ajung să-şi găsească un loc, numai al lor, unde să uite de răutăţile de la şcoală şi neajunsurile de acasă. Locul se dovedeşte a fi într-o pădure de lângă casă, unde se ajunge cu ajutorul unei sfori fermecate. Cei doi numesc tărâmul Terabithia, încep să refacă o căsuţă din copac şi îşi lasă imaginaţia să zboare, închipuindu-şi vulturi înfiorători, troli gigantici şi veveriţe războinice pe care le includ foarte uşorî in viața lor ca fiind ceva normal şi încântător.

Bazat pe populară carte pentru copii, Bridge to Terabithia este un film fantastic despre prietenie și puterea imaginației care face minuni când ai nevoie de ea. Acel pod către Terabithia reprezintă segmentul ce desparte realitatea de imaginație, însă poate fi văzut și ca un pod spre maturizare și către noi înțelesuri ale vieții. Multumită prieteniei lui cu Leslie, Jess e schimbat pentru totdeauna. O lume plină de creaturi fantastice, castele şi minunate păduri, Terabithia este adusă la viaţă de uimitorii specialişti în efecte vizuale de la Weta Digital, compania din spatele unor filme ca Stăpânul Inelelor sau King Kong. Nu este neaparat un film pentru copii, cum sunteți tentați să credeti, este un film minunat de văzut pentru oricine.

Vizionaţi trailer:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.