Zi Micro la Kinofest

0

Festivalul International de Film Digital, Kinofest, la Muzeul National de Arta Contemporana, suna tentant. Asa ca, duminica seara m-am gandit ca cel mai potrivit mod de a-mi petrece sfarsitul de weekend este la ultima zi de Kinofest. Am ajuns la oficialul Parlament si am urcat la faimoasa terasa de pe MNAC unde am fost surprinsa de lipsa de aglomeratie. Poate ca unii dintre voi ati fost in alte zile, una dintre organizatoare, de altfel, mi-a explicat ca in restul zilelor au fost intre 100 si 150 de persoane, dar ma asteptam sa vad ceva mai multa populatie.
kinofest 1 459x306 Zi Micro la Kinofest

Organizarea a fost destul de buna. Am apreciat ca am gasit imediat reprezentanti ai festivalului care sa imi dea detalii despre ce se intampla in fiecare ora. In ceea ce priveste amenajarea spatiului, mai multe proiectoare, mai multe zone unde te puteai aseza confortabil sa vizionezi filmele si terasa care, din pacate, duminica se inchide mai repede. Asa ca, pentru a rezista la maratonul de filme, trebuia sa te inarmezi cu ceva ,,provizii”, o mica gasca cu care sa discuti, eventual, filmele si ceva energizante pentru un program de la 17 pana dupa miezul noptii. Ultima zi a fost dedicata microfilmelor si am avut de unde alege cateva preferate. Primul ar fi ,,Beirut” , din categoria Kinofest Best, in regia lui Ely Dagher, o interpretare a vietii in capital libaneza. Tot din categoria Kinofest Best, trebuie sa vedeti ,,La leyenda del hombre lento” al lui Armando del Rio. Este un microfilm extrem de amuzant despre cum ajung sa fie impreuna un tip lent si o tipa rapida (suna ciudat, dar o sa radeti, asa cum am ras si eu, apropo de ce inseamna un festival de film international, alaturi de doua fete si un baiat din Grecia).

kinofest 2 459x306 Zi Micro la Kinofest

Va mai recomand un alt microfilm care a intrat si in competitia de anul acesta de la Kinofest, ,,A TV movie”, al lui Daniel Faigle (m-a facut sa vreau sa ies mai mult pe afara, sa ma plimb mai mult, sa mai stau si in alta parte decat in fata unor ecrane, poate va inspira si pe voi). Mini filmul arata un paradox care se leaga de cat de mult ne uitam la televizor (eu as extrapola si as spune ca este valabil si pentru cat timp petrecem in fata calculatoarelor, voluntar sau involuntar).
kinofest 3 459x345 Zi Micro la Kinofest

Cam atat despre ultima zi de Kinofest. Intrati si voi pe site-ul festivalului, selectati de acolo cateva filmulete si vizionati-le pentru ca sunt foarte bune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.