Workshop-uri speciale la Anim’est 2011

0

Anim’est aşteaptă, începând de astăzi, înscrieri.

Festivalului Internațional de Film de Animaţie Anim’est deschide porțile celei de-a șasea ediții, în intervale diferite, funcție de județul în care se va desfășura proiectul. Evenimentul se adresează iubitorilor de animație, aceștia fiind invitați la o serie de workshop-uri interesante şi utile unde vor putea afla mai multe despre tehnica ce stă la baza realizării unui film de animație, implicit pașii ce trebuie urmați în acest sens. Proiectul este găzduit de Cinema Patria, Sala ArCuB, Cinema Union si Club Control in București şi în perioada 28-30 octombrie 2011. Cinema Victoria, urmează să devină reședința centrală în Cluj-Napoca. Pentru prima dată pentru un eveniment major de film din România, Anim’est va organiza o editie specială, la Chisinău, Republica Moldova, în perioada  3-6 noiembrie 2011.

anim 460x205 Workshop uri speciale la Anim’est 2011

Tradiționalul festival va inlcude în programul sau un număr mai mare de  atelierele de film de animație, în comparație cu edițiile precedente. Animația cu păpuşi va fi în centrul atenției în acest an la Anim’est 2011, spectatorii putându-se răsfăța atât cu o serie de titluri hit produse de Se-ma-for (studioul invitat in acest an) cât şi cu un workshop special dedicat acestei tehnici de filmare.

festivalul anim est 2011 la bucuresti i568971 460x306 Workshop uri speciale la Anim’est 2011

Puppet Animation Workshop are locul rezervat pentru perioada 11-14 octombrie, la Centrul Ceh din Bucureşti. Cum nu se impune experienta în filmul de animație, zece participanţi cu vârsta de peste 16 ani, vor avea ocazia de a parcurge etapele realizării unui scurtmetraj de animaţie cu păpuşi, fiecare fiind liber sa-şi dea frâu imaginației şi să-și aleagă propria temă. Atelierul va fi susținut de František Váša, cineast ceh specializat în animaţia cu păpuşi, ale cărui creaţii au fost recompensate la cele mai importante festivaluri internaţionale de film. Cei interesaţi de proiect sunt rugaţi să trimită o scrisoare la workshop@animest.ro, incluzând în subiectul mesajului textul PAPUSI, motivand alegerea de a participa la acest atelier, precum şi opţional, o selecţie de creaţii proprii – filme de animaţie, exerciţii de stop-motion sau orice alt tip de produse audiovizuale.

Puppet Animation Workshop 460x345 Workshop uri speciale la Anim’est 2011

Minimest, secțiunea specială se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 8-12 ani și cuprinde proiecţii ale celor mai îndrăgite filme de animație recente şi evenimente speciale, dar şi un workshop de animație stop-motion. Între 10 și 14 octombrie, la ArCuB, 15 copii vor avea prilejul de a-și crea propriile filmuleţe cu pesonaje principale jucăriile LEGO. Cel care îi va iniția pe cei mici în tainele animaţiei este Vasile Alboiu (artist grafic, vizual, producător, scenograf şi regizor), maestrul care a dezvoltat,  de-a lungul timpului, o serie de proiecte din domeniul digital. Pentru a fi selectați, aceștia trebuie să trimită o compunere de maxim o pagină, cu titlul „Personajul de desen animat care mi-ar plăcea să fiu”,pe adresa workshop@animest.ro, incluzând în subiectul mesajului textul MINIMEST.

 minimest1 Workshop uri speciale la Anim’est 2011

Înscrierile la cele două workshop-uri se desfăşoară în perioada 7-28 septembrie, iar rezultatele vor fi anunțate pe data de 1 octombrie, pe site-ul oficial Anim’est. Scurtele animaţii ce vor fi create în urma workshopurilor Anim’est vor putea fi urmărite pe marele ecran în cadrul Galei de Închidere a festivalului, găzduite de Cinema Patria sâmbătă, 15 octombrie 2011, de la ora 19:00. Festivalul International de Film de Animatie Anim’est, membrul al retelei pan-europene Cartoon, este organizat de Asociaţia Este’n’est, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Ogilvy

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.