We Bought a Zoo (2012)

0

We Bought a Zoo e unul dintre filmele ce au fost vehiculate pentru nominalizările la Oscarurile de anul acesta. Nu stiu cine s-a gândit vreodată că acest film are sansă să primească cel puţin o nominalizare, deoarece s-a inselat cu o astfel de previziune pentru un film ce abia depăşeste limita de mediocritate. În rol principal îl descoperim pe Matt Damon ce si-a părăsit aria filmelor de acţiune, de data asta înterpretând rolul unui tată, într-o comedie de familie, unde doar pe alocuri a strălucit, alături de Scarlett Johansson ce a avut o apariţie actoricească cât se poate de stearsă.

matt damon we bought a zoo image 460x323 We Bought a Zoo (2012)

Benjamin Mee (Matt Damon) si cei doi copii ai săi  nu pot trece usor peste moartea mamei/soţiei, astfel pornesc totul de la început, într-o nouă locaţie, mai exact cumpărând o casă ce aferent are o grădină zoologică. O poveste simpatică plină de peripeţii, o aventură după cum afirmă personajele cu zâmbetul pe buze dar cu un parcurs al evenimentelor de-un optimism exacerbat. Fetiţa mai mică, Rosie Mee înterpretată de Maggie Elizabeth Jones  are o apariţie scenică ce sigur va stârni zâmbete, nu acelasi lucru pot zice despre Elle Fanning, cu un rol deloc strălucit ce nu iau scos la suprafaţă calităţile de mică speranţă în ale actoriei.

We Bought a Zoo 02 t614 460x322 We Bought a Zoo (2012)

Filmul în principal are defecte sesizabile la nivel de scenariu, replici, înterpretări si fir narativ. O expunere a subiectului după cum spuneam într-un stil optimist ce nu-ţi trezeste simpatia ci mai mult reuseste să te enerveze prin situaţiile de-o mare previzibilitate. Mă gândesc ca pentru un efect pozitiv, e recomandabil  de-a fi urmărit împreună cu familia, astfel cred că va deveni bun de stârnit zâmbete si de-a înţelege mai bine rolul familiei în viaţa noastră de zi cu zi, nu degeaba e inspirat din viaţa reală (memoriile unui jurnalist).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.