Walled In (2009)

1

walled in poster Walled In (2009)Actori: Mischa Barton, Cameron Bright, Noam Jenkins, Shannon Jardine, Josh Strait

Orice artist, fie ca este actor, arhitect, pictor, scriitor sau compozitor, are o viziune proprie asupra capodoperelor create. La fel si arhitectul Malestrazza, geniul din cartea „Les Emeurees” a lui Serge Brussolo, are o perceptie proprie asupra modului in care ar trebui construite cladirile sale. Plecand de la principiul ca lumea si-a gasit lumina doar prin durerile agoniei si ale crimei, suferinta duce spre purificare, iar moartea e paznicul existentei si urmand exemplul egiptenilor, adica zidind oameni in fundatie, la fel isi ridica si el cele 27 de cladiri. „Walled In”, dupa cum probabil banuiti, este o ecranizare dupa romanul lui Brussolo, un film cam mediocru din punctul meu de vedere.

Sam Walczack, in ziua cand implineste 25 de ani, tatal sau ii face o mare surpriza, pentru ca pana atunci ea a fost o simpla angajata la firma acestuia (avea o firma ce se ocupa cu demolarile) in curand o sa devina asociata cu acesta, dar cu o singura getimg3 Walled In (2009)conditie, sa se ocupe singura de primul ei proiect de demolari, iar daca ii reuseste, va primi si rasplata promisa. Cladirea vizata este creata de un excentric arhitect, numit Malestrazza. Aflata in plina pustietate si avand o infatisare cam bizara, Sam se duce sa o inspecteze. Desi la prima vedere pare a fi o scoasa din uz, constata cu uimire ca interiorul este fabulos, fiind de fapt un complex de locuinte, luxos amenajate si surprinzator, chiar avand cativa locatari. Se vede nevoita sa se cazeze pentru cateva zile in cladire, pentru a face planurile de demolare, dar nu dupa mult timp incep sa se intample lucruri ciudate, are tot felul de premonitii, aude voci, vede persoane getimg6 Walled In (2009)care o urmaresc. Dupa o discutie cu una dintre locatare, afla ca, de fapt cladirea este blestemata, ca au existat mai multi chiriasi, dar au disparut subit, iar la o cercetare mai amnuntita a unor documente, descopera ca in urma cu cativa ani acolo s-au petrecut niste crime odioase.

Acest film a fost catalogat ca fiind horror, eu il vad mai de garba ca fiind thriller. Apreciez ca nu are tot felul de clisee , este decent filmat, fara trucuri ieftine de montaj. Dar, doar atat si nimic mai mult, din partea mea primeste nota 7, din partea voastra?

Vizionati trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.