Valentine’s day (2010)

11

Fie ca va place sau nu, este iarasi Valentine’s day. Stiti voi, sarbatoarea aia pe care am imprumutat-o de la americani cu toate ca noi, romanii, aveam deja propria varianta (Dragobetele). Dar Valentine’s day nu apartine in totalitate indragostitilor, caci companiile de felicitari si, desigur, industria cinematografica au pus stapanire pe aceasta zi, transformand-o intr-o afacere profitabila. Sa zicem, totusi, ca intentiile celei din urma nu sunt chiar atat de rele.

Cam in fiecare an, in perioada asta, filmele de dragoste apar ca ciupercile dupa ploaie. Cum ai mai putea surprinde publicul in cazul asta? Mai ales cu un titlu generic precum Valentine’s day. Raspunsul e simplu. Acesta nu este un film despre vreun personaj sau cuplu anume…ci despre ziua de 14 februarie si tot ce s-ar putea intampla atunci. Chiar asa, Valentine’s day isi indreapta atentia catre orasul Los Angeles, unde o sumedenie de personaje sarbatoresc, sau nu, ziua de Sfantul Valentin, fiecare in propria maniera. Filmul trateaza orice subiect inrudit cu aceasta zi: iubirea de mama, tineri indragostiti, tineri logodnici, cupluri batrane, despartiri, oameni inselati, ba chiar si manifestari anti-Valentine’s day. Pe parcursul acestei zile au loc tot felul de evenimente, unele fericite, altele mai putin fericite. Bineinteles ca in final, totul se termina cu bine.

Cu toate ca ideea filmului pare originala, ce a iesit nu a fost chiar atat de spectaculos. Sunt atatea povesti separate, incat e greu sa fii atent la fiecare. Iar faptul ca toti protagonistii au legaturi unii cu altii, nu face decat sa complice si mai mult situatia. Cativa critici au mentionat ca Valentine’s day a adunat toate subiectele de chick-flicks intr-un singur film. Totusi, intamplarile comice, mesajul pozitiv si cast-ul alcatuit din nume foarte cunoscute au reusit sa salveze filmul. Valentine’s day nu este nici prea prea, nici foarte foarte. Este o productie ok. Probabil va avea priza la public si va fi pe placul indragostitilor. Eu mi-am dat cu parerea. Acum e randul vostru.

11 COMENTARII

 1. […] Urmãtorul ‘dacã’ este un paradox. Dacã nu stãpâneşti sãrbatoarea şi nu îi gãseşti vreo semnificaţie aparte, dar alegi un film de vãzut în doi, nou şi premiat, avem cam aşa: “An Education”, “Avatar”, “The Curious Case of Benjamin Button”, “Slumdog Millionaire”, ”Wall-E” şi ultimul adus pe marile crane, “Valentine’s Day”. […]

 2. ideea nu e deloc originala (un film cu mai multe povesti in paralel) si a mai fost folosita in pelicule ca: Love Actually, He’s Just Not That Into You, Paris, je t’aime.

  Filmul este dragutel dar plin de clisee. Il mai salveaza aparitia lui Jamie Foxx, Anne Hathaway si Queen Latifah in scenele comice. Mie mi-au placut mult cateva dintre povestile de dragoste si il recomand.

 3. da tu cand l-ai vazut???la cinema nu a aparut…dar l-am gasit in rusa..:))
  stii rusa? caut o subtitrare app, pt asta in rusa, macar in engleza..unde o pot gasi, stii?:D thanks

 4. Aseara l-am vazut si eu datorita biletelor catigate aici!:)
  Foarte bine rezumat:”Valentine’s day nu este nici prea prea, nici foarte foarte. Este o productie ok. ”

  Din toate filmele disponibile la Liberty si din tot ce am vazut pana acum la cinema, acest film mi s-a parut cea mai buna alegere, mai ales ca astazi este ziua indragostitilor pe stil romanesc!:)

 5. nu mi-a placut filmul asta. a fost atat de previzibil, inca nu m-a surprins cu nimic.
  e interesant totusi ca au bagat si un gay in toate povestile alea romantice. 😛

 6. […] pe Ashton Kutcher, care si-a primit zmeura pentru Cel Mai Slab Actor gratie rolurilor din filmele Valentine’ s Day si Killers si Jessica Alba – jumatatea lui Kutcher in Valentine’s Day – care a […]

 7. […] că regizorul filmului Valentine’s Day, Gary Marshall, tocmai a descoperit reţeta succesului. Care este aceea? Păi, se ia un scenariu […]

 8. […] vrei să-l vezi, măcar descarcă-l de pe net pe furiș și nu mai spune la nimeni. Marina de la FilmeTari Intamplarile comice, mesajul pozitiv si cast-ul alcatuit din nume foarte cunoscute au reusit sa […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.