Undeva la Palilula, regizat de Silviu Purcarete, pe marile ecrane de vineri

0

Undeva la Palilula21 460x345 Undeva la Palilula, regizat de Silviu Purcarete, pe marile ecrane de vineri

Pelicula Undeva la Palilula, debutul in regie al lui Silviu Purcarete, va avea premiera pe marile ecrane vineri, 20 aprilie 2012. Incepand cu data de 24 aprilie 2012, filmul va fi proiectat in fiecare marti, la Teatrul de Comedie din Bucuresti. De asemenea, pelicula va mai fi prezentata la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca si la Teatrul Radu Stanca din Sibiu. Filmul este produs de Tudor Giurgiu.

Undeva la Palilula3 460x308 Undeva la Palilula, regizat de Silviu Purcarete, pe marile ecrane de vineri

Scris si regizat de Silviu Purcarete si produs de Libra Film, Undeva la Palilula a castigat, in 2006, finantare la concursul de scenarii organizat de Centrul National al Cinematografiei. In 2005, lui Silviu Purcarete i-a fost inmanat Premiul Balkan Fund al Festivalului de Film de la Salonic pentru scenariul acestui film. Miercuri, 18 aprilie 2012, la Bucuresti a avut loc avanpremiera de gala a acestui film, iar printre personalitatile care au participat la eveniment s-au numarat Mircea Dinescu, Jacqueline Bisset si George Mihaita.

undeva la palilula 002 460x308 Undeva la Palilula, regizat de Silviu Purcarete, pe marile ecrane de vineri

Protagonistul filmului este Serafim, proaspat absolvent al scolii de medicina, care primeste repartitie pe termen scurt la spitalul din Palilula. Palilula e un orasel fantoma, pierdut in mijlocul campiei valahe, un loc unde derizoriul coexista cu lucruri fermecatoare, iar populatia e izolata pentru eternitate in betie, petreceri si orgii. Filmul urmareste periplul doctorului Serafim prin Palilula, pe perioada mai multor anotimpuri si ani.

undeva la palilula11 460x307 Undeva la Palilula, regizat de Silviu Purcarete, pe marile ecrane de vineri

Rolul principal este jucat de actorul Teatrului Maghiar din Cluj Dimeny Aron, cunoscut publicului cinefil din filmele maghiare “Fateless”, in regia lui Lajos Koltai, si “Mansfeld”, de Andor Szilagyi. Din distributia filmului fac parte actorii Razvan Vasilescu, George Mihaita, Ilie Gheorghe, Ofelia Popii, Ioana Craciunescu, Marcel Iures, Marius Manole si Constantin Chiriac.

palilula infernul cu miros de paradis 460x344 Undeva la Palilula, regizat de Silviu Purcarete, pe marile ecrane de vineri

Vorbind despre Undeva la Palilula, Silviu Purcarete a declarat: “Palilula nu e nicaieri, adica e pretutindeni. Este o mica insula din campia valaha, compusa din pulberea unei planete indepartate, unde nu se stie prea bine daca oamenii mint, viseaza sau traiesc cu adevarat. La Palilula, animalele (broaste sau tapi) mint si delireaza ca si oamenii, cu care de altminteri coexista intr-un spirit de solidaritate fraterna. La Palilula mortii sunt la fel de petrecareti ca si viii, guresi şi betivani. La Palilula, niciun aparat conceput de un spirit uman, civilizat, nu poate functiona. La Palilula nimeni nu munceste, dar toti isi umplu burdihanele. La Palilula nu se naste niciun copil. La Palilula, tineri sau batrani, adultii nu au trecut de pragul copilariei; Palilula este un teren al jocului tardiv. Palilula este Infernul cu miros de Paradis. Palilula este Paradisul mistuit de flacarile Infernului”.

4 1 460x281 Undeva la Palilula, regizat de Silviu Purcarete, pe marile ecrane de vineri

Silviu Purcarete este unul dintre cei mai apreciati regizori de teatru din Romania si Europa. Are o experienta de peste 30 de ani si a realizat spectacole memorabile, in special la Teatrul National din Craiova sau, recent, la cel din Sibiu. Este membru cu titlu personal al Uniunii Teatrelor din Europa, detinator al Golden Globe Peter Brook Prize pentru cea mai buna regie teatrala, in 1995, si al premiului pentru excelenta artistica al Fundatiei Hamada (Festivalul International de la Edinburgh 1991).

sursa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.