Trainspotting (1996)

8

Prima oară când am auzit de acest film a fost în liceu, în clasa a X-a. Toţi colegii mă întrebau: „Ce fată, nu ai văzut Trainspotting? Cum se poate? E cel mai tare film”. După ce l-am văzut, am înţeles de ce li se părea aşa de tare colegilor mei. Pentru că era un film cu şi despre droguri. Cel puţin, atât au înţeles ei din el. Era la modă atunci să vorbeşti despre droguri şi dacă avusesei „norocul” să te droghezi, erai cel mai adevărat. La vremea aceea, nu mi-a produs nicio revelaţie. La fel s-a întâmplat şi acum. În afară de fraza de început, care e deşteaptă şi ascunde un mesaj real, despre cum îşi trăieşte majoritatea oamenilor viaţa, „Trainspotting” nu a reuşit să treacă de nivelul de „bun”. Bun şi ciudat în acelaşi timp.

trainspottingdt 150x150 Trainspotting (1996)Bun datorită originalităţii filmului şi al accentului actorilor şi ciudat…pentru că e ciudat. Pe Ewan McGregor îl ştiţi din „Down with love” sau „Star Wars 3”. Aici joacă rolul unui tânăr scoţian dependent de heroină, Mark Renton. Acesta face parte dintr-un grup de prieteni (Sick Boy, Spud, Begbie şi Tommy) la fel de dependenţi de heroină ca şi el, care aveau ca scop în viaţă să nu aibă niciun scop. În prima parte, sunt prezentate efectele drogurilor şi evenimentele care duc uşor, dar sigur, la distrugerea vieţilor personajelor. A doua parte, pune accentul pe viaţa lui Mark Renton, care încearcă acum să scape de dependenţă şi de…foştii prieteni.

Download subtitrare “Trainspotting” in curand.

trainspottingdasr 150x150 Trainspotting (1996)Nu ştiu în ce măsură, filmul instigă la consumul de droguri şi nici nu mă interesează. Fiecare face ce îl taie capul. Poate în aparenţă aşa ar părea, dar sub acest strat se ascund nişte mesaje, pe care, dacă eşti puţin inteligent le vei capta. Am vrut să vă vorbesc despre el pentru că mi-a plăcut. Şi măcar pentru fraza de început şi melodia lui Lou Reed – „Just a perfect day”, tot vă recomand filmul. Dacă sunteţi adolescenţi, „Trainspotting” este un „must see”. Nu mai eşti tru dacă nu l-ai văzut :))

Vizionati trailer:

8 COMENTARII

  1. @jumpman:

    “Majoritatea”, zic unii, mai mari sau mai mici, ca este substantiv fara forma de plural, doar ‘posesor’ de singular. Astfel, iese “despre cum isi traieste majoritatea oamenilor viata” si nu “despre cum isi traiesc majoritatea oamenilor viata”. De fapt, asta cred c-a gandit si Ankha. 🙂

  2. […] primul său succes. Tot el a adaptat și scenariul după cartea lui Irvine Welsh, autorul lui Trainspotting, o altă ecranizare de succes. Filth este în primul rând un film polițist, dar nu unul clasic, […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.