[Trailer Tare] Micmacs à tire-larigot

0

Cred ca v-am mai spus ca-mi plac enorm filmele frantuzesti. Si aparitia trailerului international al unui film care promite a fi unul realmente reusit, nu face altceva decat sa ma bucure. Entuziasmul vine si de partea “tehnica” a ecranizarii, caci regizorul pe numele sau, este chiar Jean-Pierre Jeunet, individ ce a dat viata unor povesti ca cele din “Le fabuleux destin d’Amelie Poulain” si “Un long dimanche de fiancailles”. Astfel, desi poate numele actorilor nu vor avea o altfel de rezonanta atunci cand ii voi mentiona, sa stiti ca unii dintre ei sunt destul de cunoscuti in tara lor, si da, destul de buni: Danny Boon, Andre Dussolier, Nicolas Marie, Jean-Pierre Marielle, Yolande Moreau si multi, multi altii. Uitasem sa va spun ca “Micmacs à tire larigot” (denumirea originala din franceza) si-a avut lansarea in cadrul Festivalului de film de la Toronto din acest an.

kkk1 [Trailer Tare] Micmacs à tire larigot

Bazil este un simplu angajat al unui centru de inchiriere de casete video. Asta pana cand ajunge, din pura intamplare, sa fie impuscat in cap, intr-o seara de catre niste necunoscuti. Dupa o interventie chirurgicala destul de dificila, barbatul isi revine. Care sunt gandurile lui de dupa operatie? Sa-i gaseasca pe cei care au proiectat acel glont. Nu, barbatul nu doreste sa afle sau sa pedepseasca faptasii, cat doreste sa vada sursa din care arma provine. Si pentru asta are nevoie de intariri: o gasca trasnita care va porni intr-o intreaga aventura intr-un depozit de armament.

Trailerul arata tare bine, iar filmul n-am nici cea mai mica indoiala ca va fi unul mai mult decat inteligent si inspirat. Lansarea in cinematografe este programata pentru inceputul anului 2010. Eu una, abia il astept. Pana atunci, bucurati-va de trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.