Top 5 înjurături în filme româneşti

10

În filmele româneşti de după Revoluţia din 1989 se înjură mult. Probabil am vrut să recuperăm decalajul care ne despărţea de lumea occidentală, neavând voie cu insulte în filmele de până acum 20 de ani. M-am gândit că ar fi interesant să ne aducem aminte care sunt cele mai expresive invective din filmele româneşti. Nu am introdus în top înjurături uzuale şi din acest motiv lipseşte din clasament Marfa şi banii, filmul românesc cu cele mai multe expresii de acest gen, dar toate banale. Pregătiţi-vă pentru cele mai memorabile înjurături din filmele româneşti.

Locul 5 Terminus Paradis

Căpitanul Burcea (Răzvan Vasilescu) îşi întâmpină soldaţii cu o serie de înjurături româneşti, combinate cu cele din filmele americane. Pentru fiecare dintre ei are o „vorbă bună”. Înjurăturile ţin până la minutul trei al filmuleţului de mai jos.

Locul 4 Amatorul

Amatorul este un scurtmetraj mai puţin cunoscut al lui Marian Crişan, câştigător la Cannes cu Megatron. Spune povestea unui tânăr care găseşte o modalitate inedită de a câştiga bani: se lasă înjurat. Cine vrea să se descarce îl poate suna pe tânăr, care preţ de câteva secunde ascultă înjurături care de care mai variate. Contra cost, bineînţeles. Femeia din clipul de mai jos nu are nimic personal cu tânărul. E doar o clientă.

Locul 3 Balanţa

Înjurătura este spre sfârşitul clipului şi îl care ca protagonist pe Victor Rebengiuc. Dar recomand vizionarea întregii secvenţe care este una senzaţională. Finalul nu face decât să tragă concluzia discuţiei de dinainte.

Locul 2 Prea târziu

Din nou Răzvan Vasilescu este protagonist şi tot într-un film de Lucian Pintilie. Memorabilă replica lui Vasilescu. O puteţi urmări mai jos.

Locul 1 Asfalt Tango

O tânără aflată în faţa unei situaţii dificile are o izbucnire incredibilă. Cu un tupeu ieşit din comun se adresează matahalei care vrea să o violeze. Şi a ieşit cea mai tare înjurătură dintr-un film românesc.

10 COMENTARII

 1. Supertare topul!!! Felicitari “Cinefilul”! Mai era loc de cel putin pana la un top 10 lejer, ca doar limba noastra-i o comoara, si la injuraturi avem multe combinatii, am auzit ca totusi “bozgorii” ne fac la injuraturi – nu stiu daca o fi adevarat… As face o rocada intre locurile 4 si 3 in rest e f. obiectiv topul! Bafta maxima!

 2. very fucking foarte tare!
  nu ca mi’ar fi jena sa injur in romaneste dar nu stiu daca va ramane commentul 😉
  bravo la voi!

 3. Cel mai amuzant articol! Mi-a placut mult si m-am amuzat pe masura. :))
  Ps: Locul 2 : “auzi tu spaima …….s.a.m.d.” :)) e bun de tot.

 4. Nu stiu… poate din cauza ca lam vazut dar 5 mi se pare o arta de film:D deci ma lasat cu gura cascata cand lam vazut am zis….”FUKCING SHIT!!!”exista asa ceva:Dbun detot nu prea ma omor cu filme romanesti dar asta chiar mia trezit interesul;))

 5. In primul rand salutare tuturor.In al doilea rand vreau sa atrag atentia cuiva ca se scrie si se spune CORECT’foarte TARI injuraturile.In al treilea rand spun ca cel mai tare film din cele prezentate mai sus mi s-a parut ca e Terminus Paradise

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.