Top 10 filme cu Poker

8

Pokerul este un joc care atrage tot mai mulţi adepţi şi în ţara noastră. Promovat agresiv pe tv, ziare-reviste, în online, pokerul (varianta texas holdem) începe să câştige teren şi în România. Mulţi tineri şi nu numai îşi încearcă norocul pe multele platforme apărute în ultima vreme şi la noi. Unii o fac pentru distracţie, alţii, mai pricepuţi, o fac pentru a mai câştiga un ban în plus. Dacă mulţi românii îl descoperă de-abia acum, pokerul a fost o temă preferată de mulţi regizori şi scenarişti din străinătate.  Vă prezint mai jos o listă de 10 filme în care se joacă poker, mai mult sau mai puţin, de la caz la caz, şi care ne introduc în universul pasionaţilor de acest joc. Ordinea este cronologică.

The Cincinnati Kid (1965)

Film care dedică mare parte din acţiune pokerului. Ideea este că jocul prezentat este probabil unul mai puţin cunoscut (cel puţin la noi în ţară) astfel încât nu am reuşit să-mi dau seama care ar fi regulile de bază. Prezintă o confruntare între o tânără speranţă a acestui joc şi un campion cu multe victorii la activ.

The Sting (1973)

Nu este un film în care se joacă prea mult poker. De fapt, are o singură secvenţă în care se joacă poker (poker clasic), iar la final descoperim că cei doi protagonişti au trişat. Unul mai bine ca altul, evident. Cum au făcut acest lucru, poate într-un alt film.

poker 1 300x199 Top 10 filme cu Poker

California Split (1974)

Filmul spune povestea a doi prieteni, împătimiţi de jocuri de noroc, care nu ratează partide de blackjack, ruletă, ca să nu mai vorbim de poker, care are rolul său important în această producţie. Practic, gradul lor de dependenţă pentru jocurile de noroc creşte până la un punct atunci când lucrurile iau o întorsătură puţin aşteptată.

The Honeymoon in Vegas (1992)

Filmul ne arată cât de periculoasă poate fi pasiunea pentru jocurile de noroc. Un tânăr pierde o suma mare de bani într-o partidă de poker în faţa unui jucător cu experienţă şi pentru că nu are de unde plăti o închirizează pe logodnica sa pentru un weekend celui care îl învinsese. Mai puţin poker, mai multă dragoste.

Maverick (1994)

Totul se învârte în jurul unui mare jucător de poker care participă la un turneu cu un premiu fabulos. Concursul reuneşte cei mai inspiraţi jucători, dar pokerul care ne este prezentat nu prea are legătura cu cel din realitate. Scena finală, însă, este una complet nerealistă din punctul de vedere al unui jucător de poker, dar dă bine în desfăşurarea acţiunii.

poker 3 Top 10 filme cu Poker

Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)

Pokerul este, în acest caz, elementul care declanşează toată nebunia din film. Patru prieteni pierd o sumă importantă de bani la o partidă de poker organizată de un şef mafiot. Evident, pierd, şi au la dispoziţie numai câteva zile pentru a-şi plăti datoria.

Rounders (1998)

Cam totul se învârte în jurul pokerului jucat pe sume foarte mari. Ce faci dacă pierzi foarte mulţi bani la poker, renunţi pentru o perioadă la acest joc, dar apoi eşti nevoit să te întorci în arenă ? Pokerul este prezentat destul de realist şi ne arată modalitatea prin care doi prieteni pot face legea la o masă de joc cu o strategie bine pusă la punct.

Casino Royale (2006)

Dacă ar fi zis cineva în urmă cu vreo cinci ani că următoarea producţie James Bond se va axa în jurul unei partide de poker, probabil că nu ar fi fost luat foarte în serios. Totuşi, jocul ocupă aici o bună parte din film, iar pokerul jucat de 007 nu este unul obişnuit, ci te poate ucide dacă nu eşti foarte atent.

poker 2 Top 10 filme cu Poker

Lucky You (2007)

O incursiune în lumea pasionantă a jucătorilor de poker profesionişti. Filmul ne propune o înfruntare finală tensionată între un tânăr, foarte bun jucător, şi tatăl său, miza fiind nu doar una financiară.

Deal (2008)

Este un film dedicat în întregime pokerului. Un fost campion încearcă să retrăiască gloria de altădată prin intermediul unui tânăr pe care îl antrenează pentru titlul mondial. Pasionaţii de joc vor descoperi câteva trucuri şi sfaturi interesante.

Voi ce alte filme de poker mai recomandati?

8 COMENTARII

  1. 21 ar fi fost in top daca acesta era despre blackjack in filme. In 21 nu se joaca poker, se joaca blackjack sau “21”, de unde si numele filmului.
    Poker nu se joaca nici in Ocean’s 12 si Ocean’s 13, iar in Ocean’s 11 este o singura secventa foarte putin importanta in desfasurarea ulterioara a actiunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.