Top 10 cupluri romantice pe marele ecran

11

Februarie este luna îndrăgostiţilor. (Dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui ca fiecare lună, fiecare săptămână şi fiecare zi să fie una a iubirii, dar asta este o altă discuţie). Pentru români are chiar o dublă semnificaţie. Este vorba de internaţionalul Sfântul Valentin, dar şi de autohtonul Dragobete. Şi pentru că ne aflăm în acest sezon de dragoste, m-am gândit că ar fi interesant să trecem în revistă câteva cupluri care au făcut istorie pe marele ecran, în producţii mai mult sau mai puţin romantice şi care au încântat generaţii întregi prin povestea lor de iubire. M-am oprit asupra eroilor din perioada modernă aşa că nu veţi găsi în acest clasament cupluri care au făcut istorie în anii 40-50-60.

Oana Sârbu/Ştefan Bănică Jr. – Liceenii (1987)

Poate unii dintre voi vor zâmbi atunci când vor vedea această alegere. Dar am vrut neapărat ca în acest top să se afle şi un cuplu românesc, iar opţiunea mea a mers către unul extrem de celebru. Mihai şi Dana au fost cei mai faimoşi liceeni din anii 80, iar povestea lor de dragoste a fost una care a captivat milioane de tineri şi nu numai.

Angelina Jolie/Brad Pitt – Mr & Mrs Smith (2005)

O poveste de iubire „explozivă” între doi actori care nu mai jucaseră până împreună. În cazul lor atracţia a depăşit graniţele scenariului, iar din dragoste pentru Angelina, Brad Pitt a divorţat de Jennifer Aniston. Pasiunea stârnită pe platourile de filmare a continuat şi în viaţa reală cei doi fiind şi acum împreună în ciuda zvonurile apărute care dădeau ca sigură despărţirea lor.

Meg Ryan/Tom Hanks – Sleepless in Seattle (1993)

O poveste de iubire la distanţă, între două persoane mature şi intermediată de un copil. Chiar dacă se caută destul de mult şi sunt mai tot timpul în contratimp toate aceste căutări şi nelinişti le conferă o imagine romantică ce reuşeşte să dăinuiască peste ani.

Julie Delpy/Ethan Hawke – Before Sunrise (1995)

O frumoasă şi atipică poveste de dragoste între doi tineri care se întâlnesc într-un tren în Europa şi decid să petreacă o seară romantică la Viena. După aproape zece ani povestea dintre ei va continua în Before Sunset pentru a rezolva toate aspectele nelămurite din producţia din 1995.

Demi Moore/Patrick Swayze – Ghost (1990)

Rar poate fi întâlnită o poveste de dragoste atât de puternică încât să reziste chiar şi după moartea unuia dintre parteneri. Bonus: o scenă extrem de încărcată din punct de vedere erotic care a devenit una de referinţă pentru îndrăgostiţii de pretutindeni.

Jennifer Grey/Patrick Swayze – Dirty Dancing (1987)

O producţie socotită deja una clasică a poveştilor cinematografice romantice.Un film extrem de senzual, care are ca atuuri dansul şi muzica, pe lângă o poveste emoţionantă. Pentru Jennifer Grey a fost rolul carierei, iar pentru Patrick Swayze începutul unei frumoase carierei, curmate brusc anul trecut de o boală necruţătoare.

Julia Roberts/Richard Gere – Pretty Woman (1990)

Cred că toată lumea fredonează melodia lui Roy Orbison care face parte din coloana sonoră a acestui film atunci când se gândeşte la Pretty Woman. Filmul a lansat un star (Julia Roberts) şi a confirmat statutul de playboy pentru Richard Gere, de care actorul nu poate scăpa nici în zilele noastre. O poveste de dragoste încă modernă între două persoane din ligi diferite, unite de acelaşi sentiment al iubirii.

Kim Basinger/Mickey Rourke – Nine 1/2 Weeks (1986)

Probabil acum vă vine greu să vi-l imaginaţi pe Mickey Rourke într-un rol de june-prim. Dar acum douăzeci şi ceva de ani era printre cei mai atrăgători actori de la Hollywood. Greu pot fi uitate scenele intense de iubire dintre Mickey şi Kim dintr-unul din cele mai „fierbinţi” filme ale acelei perioade.

Kate Winslet/Leonardo DiCaprio – Titanic (1997)

Nu erau chiar nişte anonimi atunci când au jucat în Titanic, dar nici nu aveau statutul pe care îl deţin astăzi. James Cameron i-a lansat printrele stelele Hollywoodului şi a dat naştere unuia dintre cele mai reuşite cupluri romantice din istoria filmului. Se vor întâlni peste ani în Revolutionary Road, film despre destrămarea unui cuplu care se iubise cândva.

Ali MacGraw/Ryan O’Neal – Love Story (1970)

Chiar dacă numele lor nu sunt atât de sonore ca ale altor actori din această pagină, ei sunt protagoniştii celei mai celebre poveşti de iubire moderne. O poveste care a traversat epocile şi este urmărită cu acelaşi interes de noi şi noi generaţii.

Voi cine credeţi că ar fi meritat să mai intre în acest top ?

11 COMENTARII

 1. Heya! Super articol. Eu as mai introduce min 2 cupluri:
  1. Audrey Hepburn & George Peppard (Breakfast at Tiffany’s). – un cuplu clasic:)
  2. Ryan Gosling and Rachel McAdams (The Notebook) – un film a carui poveste te prinde instantaneu.

 2. Subscriu la cuplul Ryan & Rachel mentionat de Irina si as mai adauga:
  – Robert Redford si Barbara Streisand in The way we were (Cei mai frumosi ani)
  – Jude Law si Nicole Kidman in Cold Mountain
  – Michael Douglas si Kathleen Turner (in mai multe filme). Chiar daca mie nu-mi place nici unul din cei doi luat individual, atuni cand au jucat impreuna au fost minunati! Mai bine sa casatoreau, zic eu ca le mergea mai bine 🙂
  – Leighton Meester si Ed Westwick din Gossip Girl. Stiu ca sunt tinerei dar mie imi plac mult. Mult mai mult decat alte cupluri de personaje din aceeasi generatie

 3. Aha! Apropo de Marion. Cel mai mult mi-a placut cuplul din Jeux D’Enfants: Guillaume Canet & Marion Cotillard. Asta ca sa avem si primul film european in top:)

 4. Eu as mai fi adaugat pe Keanu Reeves si Charlize Theron din Sweet November. Doi actori foarte frumosi si buni care joaca intr-un film extrordinar.

 5. Frumos articol. Cum tocmai am vazut DEAR jOHN, cred ca si acest film ilustreaza un cuplu destul de frumos. Si IF ONLY ar merge (Jennifer Love Hewitt si Paul Nicholls). Ocean`s 12 ( Brad Pitt si Catherine Zeta-Jones) si ar mai fi .

 6. Jennifer Grey/Patrick Swayze – Dirty Dancing (1987) da 🙂
  A putea sa ma uit la film over and over again 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.