Tomorrow, When the War Began (2010)

4

Un film cu buget mic (inca nu am verificat, dar asa pare), cu actori necunoscuti, lansat doar in cinematografele din Australia, filmat in aceeasi tara (adica in tara nimanui) si care este mai tare decat multe blockbustere ale ultimului deceniu. L-am cumparat cu scepticism si mai ca-mi doream sa-i derulez primele zeci de minute ca sa-mi dau seama daca merita sau nu. Dar, o seara linistita de Craciun, dupa cateva zile “plictisite” de filme de familie m-au facut sa gust o poveste interesanta.

Ganditi-va ca plecati in excursie cu prietenii vostri. Si va duceti intr-un loc in care foarte rar omul ajunge sa puna piciorul. Si stati acolo cateva zile simtindu-va bine si inchegand prieteniile dintre voi. Iar cand va intoarceti… va dati seama ca tara voastra este in razboi. Si chiar mai mult, se afla sub ocupatie. Ce veti face? Tinerii nostri se pregatesc sa-si ia inima-n dinti si sa incerce sa faca ceva. Si pe cat de “pampalai” vi se vor parea la inceput, poate pe atat de surprinzatori vor fi.

Un film realizat dupa o poveste scrisa de John Marsden. Care nu a ridicat ochii caselor internationale de distributie si pe care producatorii l-au privit cu remarci mici. Dar care sper eu va avea o continuare de care toata lumea va auzi. Urmatoarele doua parti sunt programate pentru 2012 si 2013. Pentru ca este o poveste care ar merita putin mai mult. Bineinteles, cu aceiasi actori si producatori.

Vizionati trailer:

4 COMENTARII

  1. Filmul se adreseaza celor pana in 14 ani nefiind indicat deloc adultilor. Un fel de “Hannah si Montanah” plus Ciresarii egal film.

  2. m-am uitat la film findca am vazut ca e produs de o companiecunoscuta care facea niste filme bune dar acesta a fost naspa rau nici nu stiu de cand nu am vazut un filme mai prost

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.