Tom Hooper a câştigat premiul DGA pentru The King’s Speech

3

The King’s Speech devine marele favorit la premiile Oscar de la sfârşitul lunii februarie după ce Tom Hooper, regizorul producţiei, a fost premiat de Sindicatul regizorilor americani – Directors Guild of America. Acest premiu, coroborat cu cel de săptămâna trecută când The King’s Speech a primit distincţia de producţia anului 2010 din partea Sindicatului Producătorilor Americani – Producers Guild of America îl transformă în marele favorit al Oscarurilor la cele mai importante categorii.

Tom Hooper a învins nume cu greutate: David Fincher, Darren Aronofsky, Christopher Nolan şi David Russell. Regizorul britanic, născut la Londra în urmă cu 39 de ani, se află la cea mai importantă distincţie a carierei sale în ceea ce priveşte filmul pentru marele ecran, el fiind mai mult un regizor de filme de televiziune şi seriale.
Anul trecut, Kathryn Bigelow a obţinut aceeaşi distincţie, iar după câteva săptămâni avea să primească şi Oscarul pentru regie.
De asemenea, în ultimii 15 ani câştigătorul DGA a coincis şi cu învingătorul Oscarului pentru regie în 11 cazuri.

3 COMENTARII

  1. Eu tot nu sunt convinsa ca The King’ s Speech va castiga si Oscarul pentru Best Picture cu toate ca dupa victoria de la DGA i s-au sporit sansele considerabil. Astept premiile SAG, pentru a evita anul asta o “surpriza” de genul Brokeback Mountain/ Crash (atunci BM a luat premiile PGA, DGA si Oscarul pt regie, dar a castigat Crash marele premiu Oscar – dupa ce primise SAG-ul pentru cea mai buna prestatie a unei distributii). Deci, lupta ramane stransa si acesta e un lucru bun. Pe de alta parte, motivul pentru care TKS castiga teren in ultima vreme se reflecta in dorinta membrilor AMPAS, ca eventualul mare castigator sa ne ia prin surprindere in noaptea decernarii premiilor Oscar.

  2. Nu cred ca ne va lua prin surprindere marele castigator de la Oscar. Toate cartile sunt facute in acest moment pentru The King’s Speech si e greu de crezut ca se mai pot schimba lucrurile.
    The Social Network ar putea fi marele invins, in prezent avand sanse la un singur Oscar – pentru scenariu adaptat, dar sa vedem premiile scenaristilor de la sfarsitul saptamanii pentru ca lucrurile se pot schimba si aici.
    Comparatia ta cu Brokeback Mountain – Crash este corecta numai ca atunci primul nu a luat Oscarul pentru cel mai bun film din cauza subiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.