[TIFF 2009] Start!

0

poster-tiff-2

Pasaje din comunicatul de presa. A mai rămas o zi până la începerea celei de-a opta ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

În scurt timp, Clujul va fi învăluit într-o atmosferă incendiară de sărbătoare marca TIFF. Cinematografele tradiţionale ale festivalului, Republica, Arta, Victoria şi Echinox, dar şi alte locaţii noi precum Cinema City din cadrul Iulius Mall, Taverna, Humanitas, Sala Auditorium (din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai) îşi aşteaptă publicul dornic de filme cu peste 900 de proiecţii.

Marea deschidere a festivalului va avea loc vineri, 29 mai, la ora 19.00.

Sâmbătă, 30 mai, începând cu ora 11.00, la cinema VICTORIA, nu trebuie ratat filmul eveniment Il Divo, o proiecţie specială în cadrul unei secţiuni noi şi provocatoare, Figuri Politice. Câştigător al Marelui Premiu al Juriului la Cannes 2008, Il Divo, regizat de Paolo Sorrentino, este un portret al legendarului politician italian Giulio Andreotti, fost Prim-Ministru şi senator pe viaţă, ales în 7 legislaturi consecutive ale Parlamentului italian după înfiinţarea acestuia în 1946.

De la ora 17.00, la TIFF Meeting Point (curtea interioară a Muzeului de Artă), publicul festivalier este invitat la dezbaterea Cinema şi Politică, concentrată pe relaţia dintre film, realitate şi politică, ţinându-se cont de temele extrem de actuale pentru societatea românească abordate în Il Divo.

Ziua de sâmbătă nu se încheie aici. De la ora 20:00, TIFF dă întâlnire clujenilor pe Autostrada Transilvania, la o proiecţie specială, în regim Drive-In, a filmului JCVD, avându-l ca protagonist pe Jean-Claude Van Damme, într-un rol inedit. Accesul publicului este gratuit şi se va face în limita a 120 de locuri de parcare, în ordinea sosirii.

Tot sâmbătă, de la ora 20.30, la cinema Republica este programată o proiecţie de gală a filmului The Chaser, în prezenţa Excelenţei Sale Dl Choi Ihl- song, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Coreea în România.

[va urma]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.