This Is It (2009)

3

Nu am fost un fan Michael Jackson, nu m-am îmbrăcat ca el, nu am încercat vreodată să dansez ca el. Dar i-am ascultat piesele, i-am apreciat spiritul inovator, talentul de artist total, care îşi coordonează showul de la început până la sfârşit. Nu ştiu dacă a fost printre pionerii videoclipului-poveste, dar cred că a dus la perfecţiune acest gen. Clipurile sale, cel puţin cele din prima parte a carierei, erau adevărate scurtmetraje, care beneficiau de prezenţa unor actori importanţi şi te ţineau lipit de ecranul televizorului. Nu te plictiseai de ele indiferent cât de mult le urmărei

Oare turneul său care ar început în vară ar fi avut succes ? Este o întrebare care va rămâne fără răspuns. Dar din ce am văzut în documentarul This Is It, showul pe care îl pregătea Michael Jackson era unul ca în vremurile sale bune, demn de un Megastar.

this is it 1

Documentarul este format în proporţie de 90-95 % din fragmente realizate în numeroasele ore de repetiţie. Restul reprezintă interviuri cu cei care făceau parte din echipa sa: dansatori, instrumentişti, specialişti în efecte speciale. Toţi erau extrem de încântaţi că pot fi alături de celebrul artist şi se străduiau să-şi facă treaba cât mai bine. Vedem un Michael Jackson care coordonează totul. El este atent la nuanţe, vrea un anumit sunet într-o anumită piesă, pentru că ştia că aşa ar fi sunat mai bine, lucru care probabil nu ar fi fost nici observat de spectatorii showului său. Dar el ţinea ca totul să fie perfect. Şi repeta până când se ajungea acolo unde dorea. Mai observăm un Michael Jackson politicos, respectuos cu echipa sa, fără a-i trata de sus pe colaboratorii săi, dar ferm în susţinerea punctului de vedere.

this is it 2

This Is It ne mai dezvăluie că Michael Jackson se afla într-o formă fizică de invidiat. La 50 de ani el dansa cot la cot cu dansatorii săi, mult mai tineri, unii dintre ei ar fi putând să-i fie chiar copii. Mai mult, el pregătea noi clipuri la cele mai cunoscute piese ale sale, printre care Thriller, Beat It, care utilizau din plin avantajele efectelor speciale. Deşi e mai greu de făcut o imagine de ansamblu din numeroasele fragmente de la repetiţie, totuşi, surprizele pe care Michael Jackson pe care le pregătea fanilor săi erau mai mult decât spectaculoase. Şi puse cap la cap, într-un cadru oficial, acestea ar fi format un show cel puţin la acelaşi nivel ca şi precedentele sale spectacole din anii 90. This Is It !

Vizionaţi trailer:

3 COMENTARII

  1. multa lume care nu se declara fan MJ, este foarte dezamagita de acest “slideshow”. inca nu l-am vazut dar mi-e teama din cauza multor recenzii destul de negative…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.