The Uninvited (2009)

5

Dintre horror-urile lansate anul acesta am văzut decât trei: „The Unborn”, „Friday the 13th” şi „The Uninvited”. Acum stau şi mă gândesc care mi s-a părut cel mai slab şi care cel mai bun dintre acestea. Cred că „Friday the 13 th” ia premiul pentru cel mai slab şi „The Unborn” pentru cel mai bun (fiindcă e puţintel mai complex decât celelalte două). „The Uninvited” este undeva pe la mijloc pentru că am văzut atâtea filme cu un final asemânător încât mi-a ajuns. Cred că mulţi dintre noi s-au prins că atunci când acţiunea dintr-un film te face să crezi că ştii cine este vinovatul, înseamnă că te înşeli din start. De aceea, finalul devine mai uşor de ghicit. Pentru cei care nu au văzut foarte mult filme de genul, finalul (şi poate întreaga poveste) o să li se pară surprinzător, inteligent şi captivant. Pentru ceilalţi, ca mine, acesta nu va fi decât o altă curiozitate satisfăcută, un alt film bifat care nu a excelat prin absolut nimic.

2Anna este o tânără, care a trecut recent printr-o traumă cauzată de moartea mamei sale. Revenită acasă, după o perioadă de zece luni în care a stat într-un spital de boli psihice, realizează că lucrurile nu sunt exact aşa cum se aştepta. Tatăl său se logodise cu fosta asistentă a mamei sale, Rachel, iar sora ei era furioasă pentru că o lăsase singură în tot acest timp. Pe parcursul filmului este „vizitată” de fantoma mamei sale, care îi spune că Rachel este vinovată de moartea sa. Astfel, Anna, împreună cu sora sa, încearcă să obţină cât mai multe dovezi împotriva logodnicei tatălui lor.

uninvited-movie-8Filmul este un remake după un alt horror sud-coreean „The Tale of Two Sisters” din 2003. Chiar dacă nu l-am văzut pe acela, cred că acesta este totuşi mai bun. Trebuie să recunosc că nu mă aşteptam la faza cu sora Annei. La început chiar am crezut că ea era „capul răutăţilor“. Filmul merge văzut numai pentru misterul ce se creează în jurul morţii mamei sale şi pentru explicaţiile de final.

Vizionati trailer:


5 COMENTARII

  1. dintre cele 3 mentionate mai sus.. totusi cred ca asta a fost cel mai slab.. mi s-a parut total aiurea finalul .. The Unborn mi s-a parut un film bunicel si cu siguranta mai bun ca asta

  2. Filmul este bun. Fiecare film are ceva special. Este adevarat ca sunt si esecuri! Daaaaar, “Intrusii” iti da de gandit, este reusit. Asta e parerea mea! 🙂

  3. unborn e funny prin pretentiile de horror pe care le are… uninvited nu reuseste nici macar asta, iar finalul e o ilustrare a cum poti sa strici filmul cautand sa surprinzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.