The Trotsky (2009)

1

Leon Trotsky, cu numele sau adevarat Lev Davidovich Bronstein, a fost un revolutionar bolsevic si un teoretician Marxist, nu, nu o sa va fac biografia lui Trotsky, pentru asta avem Wikipedia. Filmul ,,The Trotsky”, insa, incearca sa ne aduca in prim- plan viata binecunoscutului revolutionar prin intermediul unui licean din Montreal. Tanarul Leon Bronstein crede ca este reincarnarea lui Trotsky si incearca sa actioneze in consecinta. Liceanul Leon isi doreste un sindicat, o revolutie si o iubita mai in varsta.

Recunosc ca atunci cand am vazut titlul filmului m-am gandit ca, probabil, voi urmari un adevarat documentar, dar ma bucur ca m-am inselat. Si cum sa fie un film sobru daca il avem pe Jay Baruchel in rolul principal? (a jucat recent in ,,She’s out of my league”). Pelicula are un mesaj foarte frumos: Jos Apatia! (poate ca suna a slogan comunist, dar as spune ca este un slogan perfect pentru prezentul pe care il traim). Are si o parte siropoasa care pe mine nu prea m-a convins, desi stropul de iubire ideala ne mai trebuie din cand in cand. Trotsky a trait o poveste de iubire cu o femeie mai in varsta decat el, prin urmare si liceanul Leon va face acelasi lucru. Scenariul mi se pare un pic prea idilic, dar nu va spun de ce, va las pe voi sa descoperiti. Nu lipseste nici conflictul parinti-copii, caci nu trebuie sa fie usor sa iti intelegi fiul care se crede a fi venit din alte timpuri. Va mai las sa descoperiti si ce revolutie a facut Leon Bronstein. Va spun doar ca totul porneste de la niste pantofi murdari.

Cu siguranta, ,,The Trotsky” nu este un film de categoria A, este intr-o anumita masura usor ciudatel, dar va propun sa-l urmariti. Pana la urma, un Leon Trotsky adus in secolul XXI suna destul de interesant.

Vizionati trailer:

1 COMENTARIU

  1. m-a amuzat teribil filmul, dar va recomand ceva si mai amuzant, you again s- alansat decurand si este cu mult peste toate comediile din ultimul timp

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.