The Three Burials of Melquiades Estrada (2005)

0

3 burials afis 202x300 The Three Burials of Melquiades Estrada (2005)Actori: Tommy Lee Jones, Barry Pepper, Julio Cedillo, Melissa Leo, January Jones

De ce este capabil un om pentru a-şi ţine promisiunea făcută celui mai bun prieten ? Acest film ne oferă câteva variante: să încalce legea (de mai multe ori), să plece într-o călătorie din care este posibil să nu se mai întoarcă şi să renunţe la viaţa de dinainte. The Three Burials of Melquiades Estrada este un film de festival. Aşa şi-a început cariera, cu câteva premii importante la Cannes, aşa a continuat-o şi a sfârşit prin a fi lansat pe DVD, cel puţin în ţara noastră. Filmul reprezintă debutul pe marele ecran al regizorului Tommy Lee Jones, care şi centrează şi dă cu capul, fiind şi actorul principal al acestei pelicule.

Bine, bine, dar cine este Melquiades Estrada veţi spune ?

Melquiades Estrada este un mexican plecat din ţara sa în căutarea unei vieţi mai bune. 3 burials 1 300x194 The Three Burials of Melquiades Estrada (2005)Unde putea să încerce să îşi schimbe viaţa dacă nu în America ? Angajat ca îngrijitor de vite, el trăieşte cu teama că va fi prins şi retrimis în ţară motiv pentru care are o existenţă destul de izolată. Singurul său prieten este Pete, interpretat de Tommy Lee Jones. La un moment dat, aşa cum probabil v-aţi dat seama din titlu, Melquiades moare. Iar prietenul său trebuie să îi îndeplinească ultima rugăminte: să-l îngroape în ţara sa. Nu e chiar aşa de uşor cum ar părea la prima vedere. Să traversezi toate pustietăţile acelea cu un cadavru după tine, urmărit de poliţişti, să-i găseşti familia lui Estrada, cum intri în Mexic pe dreapta, nu e floare la ureche.

3 burials 2 300x194 The Three Burials of Melquiades Estrada (2005)Download subtitrare “The Three Burials of Melquiades Estrada” click aici.

Filmul beneficiază de un atuu important: scenariul lui Guillermo Arriga. Pentru cine nu ştie cu se ocupă, aflaţi că Arriga a scris, printre altele, Amores Perros, 21 Grams şi Babel. Fimul are personaje memorabile, gen bătrânul orb care trăieşte în pustietate, replici desprinse din registrul de calitate al umorului negru şi scene care ar fi putut deveni antologice dacă producţia ar fi avut un alt destin. Talentul regizoral al lui Tommy Lee Jones nu poate fi judecat după un singur film, dar The Three Burials of Melquiades Estrada nu arată ieşit ca din mâinile unui debutant. Are forţă, consistenţă, nerv şi emoţie. Dacă nu mă credeţi, încercaţi să-l găsiţi pe undeva şi să-l vedeţi. Apoi mai stăm de vorbă.

Vizionati trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.