The Slammin’ Salmon (2009)

1

Ingratã meserie au ãştia la Hollywood, nu credeţi? Or fi plãtiţi pe orã, pe minut, sau pe dudã/scenariu? Nu ştiu, dar astãzi vreau sã vã prezint o comedie fãrã prea multe pretenţii. În gaşca de actori, se strecoarã şi colosul Michael Clarke Duncan şi drept sã vã spun, acum îmi vine realmente greu sã cred cã e acelaşi actor care reuşise performanţa de a fi nominalizat la Oscar cu prestaţia din “The Green Mile”. Din pãcate, nu toate filmele te pot pune in valoare. Mai bine rectific, judecând astfel: NU toate scenariile te pot pune într-o luminã bunã. Hrãnind cârcoteala, este greu sã digeri un subiect expirat: viaţa de restaurant din spatele tejghelei. Da, nu mai este fast-food, nu mai vedem manevrele scârboase pe care angajaţii le fac ori procedurile care asigurã produsul finit, adicã mâncarea servitã de tine, client fidel. Amuzamentul chior trebuie sã reiasã din comicul de situaţie şi ãla de personaje. Adicã un soi de Caragiale mai soft. Atât de soft, încât fiecare scãpare o adjudeci ca unei lovituri de piatrã într-o plimbare cu trãsura la bulevard deschis. Restul? Pãi nu ştiu, existã (slava domnului!) scene la care sã caricaturezi un zambet, personaje ale cãror replici reuşesc sã te îmbuneze, dar nu pentru mult timp totuşi.

Cleon Salmon (Michael Clarke Duncan) este un luptãtor de categoria grea. Spre nefericirea celor din jurul sãu, tipul uitã sã se debaraseze de aptitudinile lui sportive şi-n viaţa de zi cu zi, terorizându-şi angajaţii. Are şi destui, cãci Salmon este proprietarul unui restaurant de fiţe, un local specializat în consumul de fructe de mare. Gaşca de acolo, tineri veseli şi aspiranţi la diverse ţeluri, se pregãtesc sã-l primeascã înapoi pe un fost de coleg de-al lor, pe Connor. Între timp, managerul îi provoacã la un concurs trãsnit: cine adunã cele mai multe bacşişuri într-o noapte, câstigã un week-end de relaxare la unul dintre cele mai luxoase spa-uri. Nu, Salmon nu doreşte prin acest truc sã-şi stimuleze angajaţii oferind recompense, ci este nevoit sã facã rost de 20.000 de $ intr-o noapte pentru a plãti o datorie, astfel îşi pierde restaurantul. Vãzând cã prima ofertã nu are foarte mult succes, schimbã planul: cel mai gras bacşiş va fi rãsplãtit cu 10.000 de $. Sã le urãm succes!

Sunã tare bine, mai c-ai zice cã ai dat peste comedia visurilor tale! 😀 Da, dar din pãcate comedia visurilor tale îşi are pavat drumul cu tipare deranjante, poante usturãtor de proaste şi cand îl vãd pe bietul Duncan fãcând mutrele alea incomode ochiului liber, nu-ţi mai arde de nimic. De anatomia personajelor nu mai discut, rãmâne sã vã alegeţi voi unul şi sã-l disecaţi cu plãcere, aveţi de unde. Dar, cu toate cã şi ei sunt victime ale clişeului, echipa de tinerei reuşeşte sã salveze ceva din film. “The Slammin’ Salmon” poate fi vãzut totuşi, acompaniat de o gaşcã indulgentã, de un spirit critic adormit spre decedat şi de nişte beri, pardon, biscuiţi cu lapte. 😀

Vizionaţi trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.