The Silence of the Lambs (1991) cu Sir Anthony Hopkins

5

the-silence-of-the-lambs-posterActori: Jodie Foster, Sir Anthony Hopkins, Ted Levine, Scott Glenn, Kasi Lemmons

“The Silence of the Lambs” poate fi numit cu usurinta cel mai mare thriller al ultimilor 20 de ani. Aparut pe ecrane in anul 1991, a ajuns sa starneasca o revolutie majora in ceea ce priveste rafinamentul, introspectia psihologica, profunzimea, sau mai pe scurt spus calitatea productiilor lansate in Cetatea Filmului. A reusit sa obtina 5 premii Oscar, depasind recordul atins de filmul lui Frank Capra “S-a intamplat intr-o noapte” din 1934 si cel al lui Milos Forman “Zbor deasupra unui cuib de cuci” din 1975. Adaptat dupa nuvela lui Thomas Harris, “Tacerea Mieilor” ramane un film greu de egalat cu o alta pelicula produsa in ultimul deceniu.

FBI se confrunta cu unul dintre cel mai mari criminali in serie Jame “Buffalo Bill” Gumb. Agentul FBI, Clarice Starling, aflata la inceputul carierei, este the_silence_of_the_lambs_p1trimisa sa ii ia un interviu unui psihiatru canibal, aflat in inchisoare, Dr. Hannibal Lecter. Desi constienta de pericolul la care se expune, Clarice ii castiga respectul faimosului psihiatru, intre ei dezvoltandu-se o relatie bazata pe incredere. La scurt timp aceasta afla ca exista o legatura intre Lecter si Buffalo si cum Ardelia Mapp este ultima victima a lui Bill, Starling intra intr-o cursa contra cronometru. Este nevoita sa negocieze cu Lecter pentru obtinerea informatiilor despre Buffalo, intr-un timp cat mai scurt pentru a salva femeia rapita, dar in acelasi timp trebuie sa fie si foarte precauta deoarece Hannibal are o fascinatie pentru the_silence_of_the_lambs_p2ambitioasa agenta, la fel ca si dorinta pentru crima.

Consider ca acesta este rolul carierei lui Sir Anthony Hopkins. Interpreteaza un personaj complex, un Hannibal, creat cu atata naturalete, completata cu geniul omului de stiinta perfect constient de capacitatile sale, infatisand rautatea in cea mai pura si inteligenta forma. Scenariul este genial, regia desavarsita, iar suspansul este gradat prin jocul facut de marele actor, astfel incat duce la evolutia relatiei dintre cei doi protagonisti ai filmului.

Vizionati trailer:

5 COMENTARII

  1. Mi-a placut si filmul asta, am apreciat si continuarea, desi a fost ceva mai scazuta ca nivel.

    Filmul se joaca cu emotiile tale. Lucruri subconstiente, felul in care Anthony Hopkins vorbeste, reactiile celor din jurul lui, toate creeaza o atmosfera de suspans.

    Daca unul din scopurile cu care se fac filme este sa emotioneze audienta, pot sa zic ca filmul e un succes.

  2. Subconstientul si puterea sa incredibila de manipulare, coraborat cu vastele cunostine in psihiatrie, transforma personajul lui Anthony Hopkins intr-unul din ‘raul’ cel mai simplu si mai puternic al cinematografiei. Filmul este absolut incantator, iar interpretarea lui Hopkins ne lasa fara cuvinte. Rolul Oscar confirmand maestria acestui actor. Categoric de vizionat.

  3. […] (Anvil! The Story of Anvil), cel care a scris scenariul pentru The Terminal. Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs) va juca rolul regizorului Alfred Hitchcock, in timp ce Helen Mirren (The Queen) o va interpreta pe […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.