The Rum Diary (2011)

2

În sfârșit am reușit să vizionez acest film pe care îl așteptam de ceva vreme. Evident că nu m-a dezamăgit, că doar e Johnny Depp și deși are vârstă pe care o are cred că ne va fermeca mereu. Rolul său din această peliculă i se potrivește perfect : jurnalistul american freelancer, șarmant, boem și băutor de rom. Păi cum altfel? ,,The Rum Diary” este inspirat din romanul autobiografic omonim scris de Hunter S. Thompson conceput la începutul anilor ’60 şi publicat în 1998. Johnny Depp joacă rolul lui Paul Kemp, un jurnalist care, plictisit de atmosfera din New York, se mută în Puerto Rico pentru a scrie pentru ziarul ,,The San Juan Star”. Aici el observă afacerile necurate ale unui bussinesman (Aaron Eckhart) cu care devine prieten și de al cărui soție (Amber Heard) se îndrăgostește iremediabil. Pe parcurs, șirul poveștii ia întorsături deloc anticipative. Un film regizat de Bruce Robinson care arată situația jurnalistică a acelei perioade şi pe acea arie teritorială, dar și viața socială și traiul oamenilor din acea zonă.

Johnny Depp The Rum Diary Review 460x242 The Rum Diary (2011)

Jurnalistul nostru independent și rebel este prins totodată în mijlocul unor mișcări politice dramatice.Un film plin de alcool și ,,depravare”, dar care abordează un subiect extrem de interesant care te menține într-o stare de curiozitate și nu doar pentru Johnny Depp. Același autor a scris și ,,Fear and Loathing în Las Vegas” al cărui protagonist tot Depp este, dar tema abordată predominantă este cea a drogurilor. Actorul a vrut să aducă un omagiu autorului jucând și producând acest film.  Este ilustrată o poveste plină de exotism, umor, dialoguri inteligente, dans și senzualitate pură. Mi-a plăcut foarte mult tehnica de filmare, culori extreme de vii, un vintage foarte credibil și foarte bine redat astfel încât, dacă nu ai fi știut că e un film din 2011 te-ar fi păcălit un pic. Sărăcia oamenilor din acea zonă, de asemenea, era ilustrată într-un mod foarte artistic și rustic.

johnny depp the rum diary The Rum Diary (2011)

Hunter S. Thompson este celebru ca ,,inventator” al ,,gonzo-jurnalismului” (reportaj subiectiv semi-inventat, scris la persoana I, eventual sub influența consumului impresionant de narcotice, stupefiante, psihotrope etc.), dar The Rum Diary ne arată o variantă anterioară a scriitorului. Nu cred că este un must-see  dar cu siguranță vă va lăsa niște impresii foarte plăcute, atât în privința subiectului abordat cât și a jocului actoricesc prestat și de ceilalți actori.

Vizionați trailer:

2 COMENTARII

  1. Am vazut filmul ieri seara si mi-a placut foarte mult. Johnny Depp si-a jucat rolul foarte bine, oricum e familiarizat cu romul 🙂

  2. […] as dori sa va surprind: Johnny va fi reporter. Da, se pare ca domnului Depp ii plac jurnalistii (The Rum Diary, Fear and Loathing in Las Vegas), mai mult decat piratii rebeli. The Night Stalker va fi regizat de […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.