The Negotiator (1998)

3

Din când în când, trebuie să recunosc, mi se face dor de filme mai vechi. Pentru că ştiţi şi voi vorba aia: “Găina bătrână face ciorba mai bună”. Ei, cam aşa e şi cu filmele. Există şi excepţii, desigur, dar cele despre care am să vă vorbesc astăzi este, cu certitudine, o “găină bătrână” :D. Încep prin a vă enumera două motive pentru care, zic eu, am dreptate: Samuel L. Jackson şi Kevin Spacey. Doi actori care nu mai au nevoie de niciun un fel de prezentări sau laude. Ştim cu toţii ce pot şi cât pot. Cu toate astea, nu mă pot abţine să nu mă opresc un moment la ultimul, faţă de care posed o afinitate sufletească. Pe Kevin Spacey îl prefer mai mult în drame sau în roluri negative, însă cred că are şi capacitatea de a face faţă oricărui tip de rol. Chiar dacă, ipotetic vorbind, ar exista un film în care el să nu fii jucat aşa de bine cum ne-a obişnuit, sunt sigură că nu a jucat prost. Pentru că are un talent şi o naturaleţe care nu îi permit asta nici dacă şi-ar dori.

Trecând peste scurta mea pledoarie, “The Negotiator” a fost unul din filmele de acţiune care mi-au plăcut.

%name The Negotiator (1998)

E adevărat, nu o să existe peliculă în care o să joace Spacey iar mie să nu-mi placă, dar, vreau să cred că, nu acesta este singurul motiv pentru care îi dau “Negociatorului” nota 9. M-a făcut să-mi amintesc de copilărie, de serile în care priveam cu părinţii filme bune la televizor şi comentam pe marginea lor. Pe de altă parte, atât povestea, cât şi modul în care a fost redată, mi s-au părut suficient de bune încât să mă convingă să îl recomand. E genul de film la care nu m-am plictisit nicio clipă şi pe care, dacă aş fi avut cu cine, mi-ar fi plăcut să îl văd cu cineva. Locotenentul Danny Roman (Samuel L. Jackson) este unul dintre cei mai buni negociatori din Chicago. Are o viaţă liniştită, atât cât îi permite jobul, o soţie frumoasă pe care o iubeşte iar prietenii cei mai buni îi sunt chiar colegii poliţişti. Sau cel puţin, aşa credea el.

The Negotiator 1239360946 1 1998 The Negotiator (1998)

Într-o seară, prietenul său cel mai bun, Nate, este ucis. Crima, împreună cu alte infracţiuni îi sunt înscenate acestuia, făcându-l să-şi piardă prietenii, slujba şi, peste puţin timp, libertatea. Simţindu-se disperat, Danny hotărăşte să acţioneze. Ia ostatici câţiva poliţişti pe care îi bănuieşte că ar avea legătură cu înscenarea şi, pentru a câştiga cât mai mult timp, cere să i se aducă un negociator străin pe nume Chris Sabian (Kevin Spacey). Iar de aici lucrurile devin cu adevărat interesante pentru că, negociatori fiind, fiecare ştia ce gândeşte celălalt. Partea cea mai tare mi s-a părut discuţia despre filmul western “Shane”. Eroul nu moare la sfârşit decât dacă tu alegi asta. Să vă mai spun că regizorul este F. Gary Gray, acelaşi care s-a ocupat şi de “Law Abiding Citizen“, film ce va apărea la noi pe 4 decembrie.

Vizionati trailer:

3 COMENTARII

  1. Tocmai acum am revazut la tv acest film , din curiozitate am dorit sa stiu daca are o recenzie si aici. Ar fi fost si pacat 🙂 , l-am revazut a 3-a oara filmu’ .. parca de fiecare data a fost mai bun, este cu siguranta unul dintre cele mai bune filme de gen .. iar faptul ca este inspirat dintr-o poveste reala , il face exceptional . Cine stie cand vom mai vedea un film asemanator , tot felul de intamplari “demne” de o ecranizare..au loc zilnic in intreaga lume , insa nu zilnic mai marii regizori sunt “loviti” de cate o revelatie 🙂 .. asa cum i s-a intamplat lui F.G.G. cand s-a gandit sa puna in scena aceasta poveste.

  2. […] The Negotiator (Samuel L. Jackson, Kevin Spacey), Antena1/23:00 In 1999, filmula fost nominalizat la categoria cel mai bun film de actiune/thriller de catre Academia Americana de Filme SF, Fantesy si Horror. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.