The Man Who Knew Too Much (1956)

2

Filmul reprezintă un remake al lui Alfred Hitchcock după producția sa cu același nume din anul 1934, când regizorul era mai degrabă un talent decât o certitudine. Totuși, Hitchcock a spus că dacă ar avea de ales între cele două filme atunci l-ar prefera pe primul pentru că este mai puțin șlefuit. Dar lucrurile nu stau chiar ca în prima peliculă, regizorul modificând un pic faptele față de creația inițială, nu neapărat în zonele esențiale, astfel că acțiunea începe în Maroc, nu în Elveția ca în 1934, iar eroii principali au un băiat, nu o fetiță.

the man 1 460x247 The Man Who Knew Too Much (1956)

Doctorul Ben McKenna (James Stewart) și sotia sa, Jo (Doris Day) își petrec vacanța împreună cu fiul lor în Africa. La un moment dat, ei ajung în Maroc, iar aici întâlnesc un bărbat misterios pe nume Louis Bernard. Acesta este ucis a doua zi, dar înainte să moară el îi va oferi informații prețioase lui Ben despre iminenta producere a unui atentat la Londra, care avea drept țintă un om politic. La scurt timp după această întâmplare, băiatul lui Ben și al lui Jo este răpit, iar cei doi cred că cei care le-au luat fiul au legătură cu atentatul respectiv. Așa că cei doi se duc la Londra pentru a-și găsi băiatul, dar și pentru a încerca să împiedice producerea atentatului.

the man 2 460x268 The Man Who Knew Too Much (1956)

The Man Who Knew Too Much avea să câștige un singur premiu Oscar, pentru melodie originală. Este vorba de cântecul Que Sera, Sera, care va deveni un hit ce rezistă și în zilele noastre. De asemenea, Alfred Hitchcock ne prezintă o scenă genială, piesa de rezistență a întregului film, secvența concertului de la Albert Hall, o capodoperă plină de tensiune, realizată de cel care a fost numit pe bună dreptate regele suspansului.

Vizionați trailer:

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.