The Lodger (2009)

2

lodgerpost The Lodger (2009)Actori: Alfred Molina, Hope Davis, Simon Baker, Shane West, Donal Logue, Philip Baker Hall

Ei, iata si dara oxigenului meu cinefil de pe acest an. Primul film brevetat de-un 2009 si de ochii mei, nu-i altceva decat urma unui horror prafuit. Praful si-l adulmeca prin aducerea (neinspirata, totusi) in prim plan a unui simpatic psihopat, subiect a catorva productii cu iz inspaimantator, nimeni altul decat Mrs. Jack Spintecatorul. Am incheiat sirul monstrilor, al anomaliilor genetice, al frustratilor sexuali si timizii adolescenti cu probleme psihice si ne mutam pe flanc istoric. Probabil, o noua revolutionara gaselnita a producatorilor nostri preferati: americanii hollywoodieni. Sa va pomenesc ca si chipesul Shane West (partas in lacrimogenul “A walk to remember”) face parte din distributie? Cred ca scena de teatru din romanta cu pricina pe care a interpretat-o artistic vorbind, l-a ajutat mult, caci dupa ani buni a facut-o ‘pe bune’, in acest distins horror: cu aerul serios pastrat la naftalina si bretelele.

the lodger10 150x107 The Lodger (2009) Street (Shane West), ca si novice intr-ale detectivilor, are de-a face cu un prim caz de-o importanta majora: un individ ucide in serie femei (prostituate), sfarsind in a le mutila in stilul notoriului Jack Spintecatorul. Ajutorul mai-experimentatului coleg Manning va aduce un plus cazului si-o sansa considerabila pentr-o demascare rapida a criminalului. Povestea se muta-n alte curti: familia Bunting cauta chirias pentru anexa casei lor si sfarsesc prin a-l gazdui pe enigmaticul Malcolm si familia lui Manning ii respinge prezenta: sotia ii este internata intr-un spital in urma unei depresii soldate c-o tentativa de suicid, iar fiica il considera drept raspunzator pentru tragedia mamei. Crimele se savarsesc in continuare, dar pista, pe alocuri, devine libera.

Download subtitrare “The Lodger” in curand.

the lodger081 150x105 The Lodger (2009)Nefiind ruda in aria ‘buhuhu’, ma amuz asupra filmelor in genul astuia storcandu-le de habe. Caci le curg zdravan cliseurile, asemeni robinetului vesnic stricat. DE CE majoritatea scenaristilor imbalsamati cu idei sumbre, au tendinta de a arunca manusa criminala in spatele fiecarui personaj, intr-o masura sau alta? N-ati observat cum de-a lungul ecranizarilor insangerate, incepem sa dam cu presupusul (impulsul batal-ar vina!) ca ucigasul ar putea servitorul, catelul, purcelul, patronul, chiar si aparatorul. Inc-o treaba sacaitoare, asta fiind nevinovata chiar: totul se explica in termeni psihologici. De fiecare data, la finele peliculei, vom afla o noua teorie asupra psihologiei, fie ea sociala, experimentala, s.a.m.d. Mno, dar sa stiti ca am tresarit la doua poante, iar finalul este interesant totusi. Faceam doar pe curajoasa. 😀

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

  1. Mai se pare ca hollywood-ul, adica producatorii de acolo au ramas in pana de idei. Din cate am inteles eu, acest film caruia ii “curg zdravan cliseurile” se vrea a fi un fel de remake al lui “The Lodger: A Story of the London Fog” regizat de Hitchcock, singurul film mut care imi place si care nu m-a plictisit (nu pot spune acelas lucru si despre acest “The Lodger”, un film idiot care ar fi trebuit sa ramana la stadiu de idee sau mai bine nu ar fi trebuit sa fie gandit, un film care probabil i-ar face greata lui Hitchcock. Va dau un sfat uitati-va la filmul orinal din 1927 este mult mai interesant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.