The Last Station (2009)

4

Când realizezi un film despre viaţa lui Tolstoi (sau despre ultima parte a vieţii sale) eşti conştient că această producţie nu are cum să fie un succes de box-office şi că spectatori nu se vor îngrămădi să vadă filmul. Totuşi, regizorul Michael Hoffman, fără un palmares deosebit, s-a încumetat să spună această poveste emoţionantă, inspirată din romanul lui Jay Parini. Cu toate că este vorba de un film independent, producătorii au reuşit să strângă nume mari care să dea viaţă personajelor (vezi lista un pic mai sus) iar efortul lor a fost răsplătit. O peliculă fără prea mare vizibilitate a reuşit totuşi două nominalizări la Oscar şi alte două la Globul de Aur, ambele prin Christopher Plummer şi Helen Mirren, ce au oferit un alt viitor acestei producţii.

the last station 1 The Last Station (2009)

Filmul ne prezintă ultimele luni din viaţa lui Tolstoi. La insistenţele fostului său asistent, Certkov, faimosul scriitor este pe cale să-şi modifice testamentul şi să nu mai lase absolut nimic numeroasei sale familii, urmând ca toată averea să revină poporului rus. Soţia sa, Sofia, are numeroase certuri cu Tolstoi încercând să-l determine să nu facă această greşeală. Totuşi, scriitorul pare mai înclinat să asculte de vocea fostului asistent decât de cea care i-a fost alături o jumătate de veac. În tot acest conflict deosebit de puternic nimereşte Valentin, noul asistent al lui Tolstoi, care este folosit ca un pion de cele două tabere în vederea atingerii scopurilor propuse.

the last station 2 460x327 The Last Station (2009)

The Last Station reprezintă în primul rând un tur de forţă pentru Christopher Plummer şi Helen Mirren, care sunt magnifici în rolul lui Tolstoi, respectiv al soţiei sale. Practic, interpretarea lor dă greutate întregii producţii. Ei sunt secondaţi cu brio de Paul Giamatti şi James McAvoy, primul în rolul personajului negativ, iar cel de-al doilea în rolul unui tânăr pentru care întâlnirea cu Tolstoi reprezintă prilejul maturizării.
Acum nu vă aşteptaţi la o producţie deosebit de spectaculoasă. Cei familiarizaţi cu viaţa lui Tolstoi nu vor fi surprinşi cu absolut nimic. Pentru ceilalţi este un film despre viaţă, familie, dragoste, totul într-o cheie deosebit de emoţionantă.

Vizionaţi trailer:

4 COMENTARII

  1. […] 8. The Last Station (2009) […]

  2. […] Rite) va juca rolul regizorului Alfred Hitchcock, in timp ce Helen Mirren (Elisabeth I, The Queen, The Last Station, State of Play) o va interpreta pe Alma Reville, sotia lui Hitchcock. Scarlett Johansson (Lost in […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.