The Iceman (2012)

0

Filmul spune povestea reală a lui Richard Kuklinski, un celebru ucigaș al Mafiei în anii ’70-’80. Totul avea să iasă la iveală în cea de-a doua jumătate a anilor ’80 când este capturat și astfel familia sa, apropiații săi vor afla cu ce se ocupase el de fapt. Nu se știe numărul exact al victimelor sale, se bănuiește că este peste 100, dar nu poate spune nimeni cu exactitate cifra reală.
Producția are la bază cartea The Iceman: The True Story of a Cold-Blooded Killer a lui Anthony Bruno, dar și documentarul The Iceman Tapes: Conversations with a Killer.
The Iceman a fost prezentat în premieră anul trecut la Festivalul de Film de la Veneția, apoi a ajuns și la Toronto și alte festivaluri similare, iar în acest an a intrat pe ecranele din lumea întreagă.

the iceman 1 460x306 The Iceman (2012)

Richard Kuklinski (Michael Shannon) este recrutat ca asasin de către Roy Demeo (Ray Liotta), un important lider mafiot. Acesta vede în Kuklinski un criminal cu sânge rece, care ucide la fel de ușor cum respiră și nu este măcinat apoi de regrete. El reușește să ascundă această latură a sa atât soției, interpretată de Winona Ryder, copiilor și prietenilor săi. Nimeni nu bănuia ce se află sub masca sa de familist. Este adevărat că accesele sale de furie erau prezente și în familie, dar nu-l credea nimeni capabil să ucidă pe cineva. După ce ani de zile reușește să ducă la bun sfârșit toate misiunile, la un moment dat începe să facă greșeli, să-i nemulțumească pe șefii săi, iar în momentul în care îi este amenințată familia atunci erorile sale se înmulțesc, nu mai are încredere în nimeni și sfârșitul pare aproape.

The Iceman 2 460x306 The Iceman (2012)

Michael Shannon este fabulos în rolul lui Kuklinski, pare făcut pentru roluri care cer dublă personalitate, dacă mă gândesc că și personajul său din serialul Boardwalk Empire are destule lucruri de ascuns. Prestații bune, dar nu la nivelul lui Shannon, au Winona Ryder și Ray Liotta.
Filmul nu este rău, dar având în vedere că prezintă viața unui personaj extrem de ofertant, cu multe lumini și umbre, putea să fie foarte bun. Probabil că dacă era realizat un regizor mai experimentat decât Ariel Vromen, ar fi avut o altă față. Oricum, dacă vă plac filmele cu gangsteri, puteți să-l vedeți, nu cred că veți regreta, mai ales că nu este nici atât de violent pe cât ar fi putut să fie. În schimb, dacă știți în amănunt povestea reală a Kuklinski, filmul s-ar putea să vă dezamăgească.

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.