The Hurricane (1999)

4

Denzel Washington intra in top 3-ul personal cu actori favoriti, dupa rolul exceptional din “The Hurricane” (si nu cred ca exagerez folosind “exceptional”). Am fost curios cine a regizat filmul deoarece consider ca o mare legatura cu prestatia actorului o are si persoana care gandeste filmul. De Norman Jewison, rog a ma scuza, dar nu auzisem pana ieri. S-a nascut in 1926, an in care s-a nascut si bunica mea. Rolul lui Rubin “Hurricane” Carter i-a adus lui Denzel un Glob de Aur si o nominalizare la Oscar, premii mai mari aducandu-i doar rolul principal din “Training Day“. Filmul este bazat pe o poveste adevarata si ne spune despre viata unui boxeor care a fost trimis la inchisoare pentru o crima pe care nu a comis-o.

Rubin “Hurricane” Carter a fost un sportiv care a ajuns foarte aproape de titlul de campion mondial atunci cand, pe nedrept, a fost trimis la inchisoare pe viata. In inchisoare acesta si-a scris autobiografia pe care a si publicat-o sperand astfel sa obtina un apel pozitiv intr-un nou proces. Dupa multi ani, un grup de oameni din Canada ii gasesc cartea intr-un anticariat si afla de povestea lui hotarandu-se sa-l ajute.

Este un film de notat in colectia unui cinefil, iar boxul demonstreaza inca odata cat de bun poate fi ca motiv pentru un film bun. Denzel s-a antrenat un an de zile cu un antrenor de box pentru rolul acesta, iar in jocul sau s-a vazut asta. Avem avut ce vedea in cele 2 ore si jumatate de film.

Vizionati trailer:

4 COMENTARII

  1. Mda, boxul rulzz 🙂 Nici eu nu auzisem de Norman Jewison pana sa vizionez acest film.. asta acum vreo 7-8 ani cred, cariera sa nefiind una impresionanta , aici fac referire la productii fabuloase de genul acesteia. Probabil The Hurricane este singurul sau film pe care l-am vazut. Dar ce film … 🙂 Denzel se numara si printre actorii mei preferati , insa nu datorita rolului pe care il face in The Hurricane, chiar daca a fost unul exceptional, asa cum l-ai catalogat si tu.Ma rog, contribuie si acest rol intr-o oarecare masura, dar nu este decisiv 🙂 Pe mine m-au captivat mult mai mult alte roluri ale sale , probabil filmele respective sunt “vinovate” .. punandu-l in valoare mai mult, fiind mai “atragatoare” pt. mine..nu stiu. Cei ce nu l-ati vazut , cautati-l , cumparati-l ..asa cum spune si Florian , este un film de colectie. As fi surprins daca l-ai vizionat abia acum Floriane , inainte de a scrie recenzia 🙂

  2. @robert: sincer sa fiu l-am vazut de prin ianuarie (stiu ca tot tarziu), iar recenzia e scrisa tot de pe atunci doar ca nu am publicat-o pana acum:)

  3. Dupa ce am vazut filmul asta mi-am adus aminte de un alt film asemanator (dar mai bun) si anume : The Shawshank Redemption (1994), insa diferenta dintre cele doua este ca cel din urma este pe primul loc pe imdb la “Top 250 movies as voted by users” iar The Hurricane nu se incadreaza nici macar in top 250. Este bun, dar nu foarte bun 😛

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.