The Hunting Party (2007)

2

Există o teorie conform căreia că nu întotdeauna comunitatea internaţională doreşte capturarea teroriştilor sau a criminalilor de război. Dacă ascultăm diverse teorii ale conspiraţiei, americanii n-ar avea nicio intenţie să-l captureze pe Osama Ben Laden, iar toată acţiunea din Afganistan ar ascunde cu totul alte interese decât cel anunţat oficial. O fi, n-o fi adevărat, cert este că au fost numeroase situaţii când personaje cu notorietate internaţională, căutate pentru diverse infracţiuni, se aflau chiar sub nasul autorităţilor care nu făceau nimic să le prindă. Cam asta este şi ideea din acest film, care redeschide şi tema războiului din fosta Iugoslavie.

hunting party 1 300x193 The Hunting Party (2007)

Simon (Richard Gere) şi Duck (Terence Howard) au format un cuplu redutabil reporter-cameraman fiind prezenţi ani de zile în mai toate zonele de conflict din lume. Au trăit la limită, au evitat moartea în ultima clipă şi au realizat reportaje emoţionante. Totul până într-o zi când Simon are o cădere nervoasă în timpul unei trasmisiuni în direct şi este concediat. A încercat să revină în top, dar nu a mai reuşit şi acum activa ca freelancer şi vindea materialele unor televiziuni care nu îşi permiteau să-şi trimită corespondenţi în zone de război. Cei doi se reîntâlnesc după mai mulţi ani la o ceremonie prilejuită de încheierea războiului din Irak. Simon vine cu o propunere de nerefuzat. Să refacă fostul cuplu de succes şi să plece în urmărirea unui criminal de război, poreclit The Fox, despre care Simon avea informaţii că s-ar ascunde într-o localitate din împrejurimi şi pe capul căruia comunitatea internaţională puse un preţ de 5 milioane de dolari.

hunting party 2 300x193 The Hunting Party (2007)

Reticent la început din cauza pericolului mare la care se expune, Dick acceptă propunerea şi cei doi intră într-un joc periculos, care se desfăşoară pe un teren minat. Din aproape în aproape ei reuşesc să ajungă până în mijlocul comunităţii unde se ascunde The Fox. După ce trec printr-o serie de peripeţii şi îşi riscă viaţa de mai multe ori, cei doi jurnaliştii află că, de fapt, nimeni nu avea interesul să-l prindă cu adevărat pe criminalul de război. Mai mult, surpriza pe care o descoperă la final este una colosală.

Scenaristul şi regizorul Richard Shepard (The Matador) a ales acest subiect după ce a citit un articol în Esquire chiar despre această problemă: că nu se doreşte ca cei care au comis crime de război să fie găsiţi. El are meritul că vorbeşte cu oarecare detaşare despre un subiect deosebit de fierbinte şi de actual, având în vedere şi mult trâmbiţatul război împotriva terorismului.

Vizionaţi trailer:

2 COMENTARII

  1. Mi-a placut.Tot filmul e o critica subtila a contextului international generat de razboaiele interetnice si a asa-ziselor stradanii de a prinde criminalii de razboi, exact cum ai spus, si reflecta o realitate foarte trista pt cei care au fost victimele acestor razboaie.Cred ca e nevoie sa intelegi putin aceste lucruri, pt ca, scos din context, filmul poate parea o mare aiureala.Ideea este ca merita vazut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.