The Heat (2013)

2

Dacă v-a trecut prin minte sa mergeți la The Heat pentru că joacă Sandra Bullock, mai gândiți-vă odată. Și nu pentru că nu ar fi în general o actriță bună, premiată cu Oscar, dar în The Heat putea fi ușor înlocuită de o actriță de mâna a doua. Pelicula nu excelează nici prin breasla ei, cea a comediilor de vară, umorul a făcut, bietul de el, insolație, pe alocuri poate stârni câteva hohote involuntare, pe de altă parte, tot el te adoarme.

104180 gal The Heat (2013)

Shannon este o poliţistă cu gura mare căreia îi sare atât de repede ţandăra, încât nimeni nu vrea să fie partenerul ei pe teren. Asta până când Shannon este nevoită să facă echipă cu o agentă FBI, conformista şi aroganta Sarah (Sandra Bullock), pentru a prinde un periculos traficant de droguri. Cele două sunt complet de diferite, iar colaborarea le va împinge în afara zonei de confort, cele două ajung să provoace prăpăd în jur.

104179 gal The Heat (2013)

The Heat se înscrie în clasica linie a filmelor cu agenți FBI, care ajung să lucreze împreună fără voia lor, iar unul dintre ei are neapărat o problemă de comportament, dar se presupune că este al naibii de funny. Prin contrastul opulent dintre cele două polițiste, filmul mai reușește să ascundă lipsa unui scenariu. Sandra Bullock este din nou în postura de agent, numai că acum e mai mult o găină bătrână și nu așa de arogantă pe cât este pretins la început. Pentru cineva care deține atât un Oscar, cât și o Zmeură de Aur, saltul în penibil nu este foarte mare, așa că vă este promisă o scenă în care Sandra își suflă coji de arahide din nas. Singura prezență care smulge ceva reacții este Melissa McCarhty, care rămâne pe aceeași linie de plutire, precum în Idendity Thief sau Bridesmaids. Necioplită, violentă, aproape psihopată, dar cu suflet bun, în cele din urmă. Cuplul Bullock-McCarthy nu mă dă pe spate. Nu știu dacă e de vină obișnuința mea de a vedea filme buddy, cu agenți FBI bărbați, dar The Heat chiar nu prezintă nimic mai mult decât multe înjurături, o actriță în rol de „Godzilla” și o femeie bătrână încercând să nu se rușineze prea tare de rolul pe care îl face.

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

  1. […] ar merita un drum la cinema. Câteva dintre ele pot fi citite pe anzhelamovies, emilcalinescu.eu, filmetari, cinemagia și […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.