The Good Guy (2009)

2

Şi-am zis, azi nu, azi nu mã enervez din cauza lor. Cu puţin noroc, poate şi mâine. Şi în calea mea nãvãleşte “The Good Guy”, de parcã calmul meu ar trebui testat. Zãu aşa, ce-am fãcut? Da, “The Good Guy” vorbeşte despre bãrbaţi, este cu bãrbaţi şi aratã ce fac (unii) bãrbaţi. Bine, ce fac de cele mai multe ori. Bãrbatul care a pus totul la cale, nici cã nu se putea altfel, este Julio DePietro, un tip care debuteazã oarecum cu aceastã povestioarã hazlie şi pusã pe fapte nesimţite. De fapt în rolul nesimţitului cu fãrãdelegi amoroase îl alege pe Scott Porter, tip care mãi sã fie, reuşeşte sã-şi intre cam bine în rol. Pentru zâna principalã, fiinţa inocentã şi sacrificatã, o vom avea pe Alexis Bledel, fiica din casa Gilmore. În rest, nu foarte multe apariţii suspecte, poate doar cea a lui Bryan Greenberg, care mie îmi aduce periculos de tare cu mai-cunoscutul Channing Tatum. Sunt şanse totuşi ca asemãnarea sã fie produs al unei imaginaţii nu tocmai sãnãtoase. 😀 Revenind, Julio DePietro apeleazã pentru acest prim proiect important din postura de regizor-scenarist la un tertip aproape inteligent: îşi huleşte branşa, arãtând cu degetul la slãbiciunea şi imaturitatea bãrbatului, dar aduce şi substitutul ideal, bãrbatul dorit de toate femeile, atent, drãgãstos, capabil sã traverseze munţi şi vãi cu tine la braţ. Pãi ce faci nea’ Julio? Ori e albã, ori e neagrã. Ia sã vedeţi voi ce se-ntâmplã pe mai departe:

Beth se întâlneşte cu Tommy de aproximativ 2 luni. E fericitã Beth cu el? Tipul e o partidã bunã, aratã bine, are un job bine plãtit pe Wall Street, ce motive ar avea sã fie nemulţumitã de el? Unde mai pui cã îi face şi surprize şi are o grijã aparte de ea? Între timp, când fetei i se anuleazã o cãlãtorie în interes de serviciu, aceasta primeşte o propunere tentantã: de promovare în sediul din San Francisco. Pusã pe gânduri, curând fata va avea de luptat cu timpul deloc liber al iubitului bun la toate, care acum are de furcã cu bietul Daniel. Cine-i Daniel? Un coleg de muncã, de pe acelaşi Wall Street, care va primi o şansã imensã atunci când este propus de Tommy pentru un loc mult mai bine cotat eliberat subit. Daniel nu se încadreazã tocmai bine în tabloul hienelor de la birou, nu are habar cum sã agaţe fetele şi nici nu este pasionat de viaţa agitatã de pe Wall Street, fiind proaspat eliberat din armatã. Dar asta nu il va împiedica totuşi sã atragã atenţia cui (nu) trebuie…

Nu omuleţi, Tommy nu este pãrãsit cu scrupule de Beth, iar aceasta fuge în lume cu Daniel cel perfect. Deşi poate ar fi fost mişto. 😀 Nu, Julio al nostru (deja mi-l simt apropiat!) vrea sã şocheze, cel puţin cu mine a reuşit cât de cât. O fi fost şi starea de spirit de vinã, însa felul în care schimbã lucrurile, face ca scenariul şi filmul sã primeascã o bilã alba. Alexis Bledel este simpaticã ca-ntotdeauna, naturalã şi uneori expresivã, iar rolul lui Tommy (Scott Porter) este cât se poate de potrivit. Dacã a reuşit sã mã prindã? Înainte de toate, hormonii mei (cel puţin, majoritatea) aparţin taberei feminine, astfel cã mi-era aproape imposibil sã nu empatizez câtuşi de puţin cu trãirile tipelor de acolo. Şi asta deja nu cred cã mai ţine cont de talent actoricesc ori statuete poleite în palmares, ci de realitate şi de chestiile muiereşti, de ce sã n-o zic pe cea dreaptã. 😀 Fetelor, pe ei! Pe goozi guys!

p.s: Dupã o pozã, una singurã, Channing Tatum sãracu’ n-are nicio treabã cu Bryan Greenberg. Nici mãcar în treacãt. Poate doar cu urechile. 😀

Vizionaţi trailer:

2 COMENTARII

  1. Aseara am vazut film.Tommy Ilustreaza perfect genul de om increzut, nepasator care pana la urma ajunge sa fie “rasplatit de soarta” pentru cele facute. Mie mi-a placut filmul, dar eu zic ca e pentru fete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.