The Express (2008)

0

express 202x300 The Express (2008) Actori: Rob Brown, Dennis Quaid, Darrin Dewitt Henson

Continuam seria filmelor inspirate dintr-o poveste adevarata, cu negrii si cu sport. Pe tot parcursul filmului am avut impresia ca este o productie veche, oricum nu ma asteptam la un film din 2009. Si nu, nu din cauza imaginii care stiu ca a fost transformata asa pentru a te trimite inapoi in timp. La fel am crezut ca Dennis Quaid este Kevin Costner. Si voi credeti ca seamana, nu? Ganditi-va la fotbalul american si la numele filmului. Un tanar care este atat de rapid incat nimeni nu-l poate prinde, iar aici este povestea lui. In unele tari filmul a venit cu numele “The Ernie Davis Story” pentru ca personajul principal joaca rolul respectivului. Ca tot am vazut multe filme de gen (in ultima perioada) ma gandeam ca dramatismul trebuie sa fie mai mare pentru poporul american, iar placerea de a vedea un film despre sportul national trebuie sa fie mai mare. Decat pentru altii.

Ernie este un tanar caruia intotdeauna i-a placut sa alerge. Dupa ce a trebuit sa se mute cu mama sa acesta s-a dus la selectiile unei echipe de fotbal locale, din Elmira, New York.

express2 The Express (2008)

Acolo era mai rapid decat toti jucatorii din echipa. Dupa un parcurs impecabil si transferul lui Jim Brown de la Syracuse University in NFL, antrenorul din Syracuse se hotaraste sa-l convinga pe Davis sa semneze pentru el in ciuda faptului ca avusese mari batai de cap cu ultimul “negro” plecat de la echipa. Si cum convingi un negru sa vina la o echipa de fotbal plina de albi? Iei o vedeta de culoare si-l pui sa il convinga pentru tine. Povestea este lunga, iar filmul tine vreo 150 de minute. Dar merita!

express3 The Express (2008)

Desi criticii au spus de multe ori ca multe intamplari din film nu prea au legatura cu realitatea (cum o sa vedeti intamplarile cu echipa din Virginia) filmul urmareste traseul jucatorului cu bine si ii urmeaza cei mai importanti pasi. Trebuie sa va mai spun ca cei mai sensibili vor fi foarte impresionanti de poveste si de finalul ei. Va las sa-l urmariti.

Vizionati trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.