The Eagle (2011)

2

“State of Play” si “The Last King of Scotland” au trecut prin mana regizorului filmului de astazi, iar alegerea lui Channing Tatum in rol principal am apreciat-o pe masura. Personal iubesc genul acesta de filme, istorice, cu un dram de adevar, cu ceva imperii si legiuni, cu sabii sau triburi. Sunt genul de filme care daca nu sunt realizate prost nici nu mai sunt foarte atent la scenariu sau la prestatia actorilor. Pur si simplu trebuie sa curga acolo povestea. Iar cu 25 de milioane de dolari buget, “The Eagle” urmareste cu aproximatie povestea lui “Centurion“.

Cu 20 de ani in urma (fata de actiunea din film), legiunea a 9a a Imperiului Roman se pierde la nord de zidul Britaniei si ia odata cu ea si Acvila de Aur, un simbol al imperiului si al cuceririlor romane. In prezent, Marcus Aquila, fiul comandantului ce a dus legiunea la pierzanie, primeste un post in Briatnia. Acesta nu este luat foarte in serios pana cand nu isi dovedeste vitejia in fortul pe care-l conducea. Este ranit si nevoit sa gaseasca o alta solutie in a salva onoara patata a tatalui sau, moment in care se hotaraste sa plece in cautarea simbolului de aur. Si, pentru ca drumul calatorului este dificil, acesta ia cu el un sclav pe nume Esca (cred ca 80% din sala de cinema a zis “Andreea Esca” atunci cand au auzit numele personajului secundar).

Filmul are de toate. Lupte cu sabia, lupta la zidurile unui fort, lupta in padure, tavaleala pe deal, lupta in pestera, lupta in arena (mini-arena), lupta psihica etc. De toate cat sa tina atent un pasionat al filmelor de gen. M-am asteptat la o scena mai de doamne-ajuta in final (ceva maiestros) si cred ca puteau sa faca unele scene sau personaje mai realistice. Iar daca il mai si scurtau cu 30 de minute poate chiar ar fi primit inca un punct in plus, la nota finala. De vazut 🙂

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

  1. Eu cred ca trecutul se acpceta .adica ceea ce spun si nemtii. Pe mine trecutul ma invata in fiecare zi cate ceva si sincer, nici nu as vrea sa-l rezolv. Are rostul lui in viata noastra si ne ajuta sa nu-l repetam, sa adaugam mereu cate ceva la el, e o parte din noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.