The Darjeeling Limited (2007)

1

Trebuie sa recunosc ca am vazut filmul acum ceva timp la recomandarea unei prietene innebunite dupa Adrien Brody. Eu am vrut sa il vad pentru Owen Wilson (fiecare cu pasiunile ei) si cum nu urmarisem nici trailer-ul, nu stiam nimic despre subiect, mi-am imaginat ca va fi ceva despre exotism, ceai. Partial adevarat. Cu certitudine nu am regretat ca l-am vazut, mi-a placut modul in care a fost intepretata ideea de legatura frateasca sau de regasire a acestei legaturi.
the darjeeling limited 011 460x324 The Darjeeling Limited (2007)

Totul porneste de la moartea tatalui lui Francis (Owen Wilson), Peter (Adrien Brody) si Jack (Jason Schwartzman) si de la faptul ca mama lor, Patricia (Anjelica Huston) nu a fost prezenta la inmormantare. Patricia decisese cu ceva timp in urma ca adevarat ei chemare este sa plece in India, unde putea sa se dedice unor cauze mai nobile. Cei trei frati deci sa faca o vizita mamei si ajung in trenul Darjeeling Limited, de fapt intr-o serie de aventuri din care scopul principal ar trebui sa fie unitatea familiei. Peter trebuie sa afle din moment in moment daca a devenit tata, intre timp mai salvezi un copil dintr-un sat uitat de lume, ba nu merge trenul, ba sunt prea multe valize, te mai indragostesti si de una dintre ,,insotitoarele” de la bordul trenului, incalcand astfel normele culturale; descoperi ca mama este prea prinsa in cele spirituale ca sa mai aiba grija si de baietii ei. Multe obstacole pe care trebuie sa le depaseasca intr-o ,,calatorie a sufletelor”. Singura reclamatie pe care am avut-o a fost legata de faptul ca Owen Wilson este mult prea bandajat, in rest, fara reprosuri. Este genul de film in care detaliile, chiar si cele mai mici, conteaza, precum the Businessman. Mi-au placut scenele ,,mute”, in care nu era nevoie ca actorii sa spuna ceva si ca totul se construia din muzica si miscari.
the darjeeling limited 010 460x308 The Darjeeling Limited (2007)

The Darjeeling Limited este un film care ajuns sa imi fie foarte drag, poate o sa ajunga sa va placa si voua, celor care nu l-ati vizionat inca. Sa va zic ca si Natalie Portman este prezenta in film? Da, este si ea acolo, frange inimi. Regia peliculei ii apartine lui Wes Anderson, cel care s-a ocupat si de realizarea filmului Fantastic Mr. Fox (2009). Prin urmare, incercati The Darjeeling Limited, o sa aveti o experienta ,,indiana”, cu o muzica extrem de placuta , mai ales daca puneti si de-un ceai Himalayan.
Vizionati trailer-ul:

1 COMENTARIU

  1. […] si Kara Hayward. Dintre filmele regizate de Wes Anderson amintesc The Royal Tenenbaums (2001), The Darjeeling Limited (2007) si Fantastic Mr. Fox (2009). Mai jos puteti vedea mai multe imagini din Moonrise […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.