The Black Dahlia (2006)

2

Un film bunicel care m-a atras in mod special prin ideea de actiune de anii ’40. Are la baza romanul definit ca fiind de tip neo-noir, The Black Dahlia, al scriitorului american James Ellroy, asa ca, va propun sa il incercati, mai ales daca ati citit cartea.
black dahlia The Black Dahlia (2006)

Subiectul este destul de ramificat, dar rezumativ si cat sa va starnesc un pic curiozitatea, este vorba despre munca a doi politisti Bucky (Josh Hartnett) si Lee (Aaron Eckhart) de a rezolva cazul de crima The Black Dahlia in care o tanara pe nume Elizabeth Short este gasita mutilata. Ce mi-a placut si poate o sa va atraga si pe voi a fost punerea cap la cap a indiciilor pe masura ce protagonistii gasesc legaturile. Ceea ce scade mult din ,,calitatea” filmului este o combinatie nereusita in ceea ce priveste actorii. O avem pe Scarlett Johansson, foarte talentata, dar care in The Black Dahlia impresioneaza prea putin. La fel este si cazul lui Hilary Swank. Ca de obicei, Hilary alege filme cu repere, fie biografice, fie adaptari de carte, iar in The Black Dahlia joaca rol de seducatoare. Interesant de vazut, totusi, putin convingatoare. Vi-l recomand mai mult pentru subiect si pentru ca exista cativa actori foarte buni care si-au adus contributia.
the black dahlia 006 460x306 The Black Dahlia (2006)

Brian de Palma semneaza regia. Este cunoscut pentru realizarea unor filme precum Scarface (1983) sau Mission Impossible (1996). The Black Dahlia a primit o nominalizare la Oscar, iar daca vreti sa il urmariti porniti de la trailerul de mai jos:

2 COMENTARII

  1. […] De Palma are un portofoliu impresionant (Scarface, The Untouchables, Mission: Impossible, The Black Dahlia), iar după un hiat de aproape cinci ani, în vara aceasta ne va aduce pe marile ecrane alt film pe […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.