Tea with Mussolini (1999)

0

,,Uuu, Musso!”, zise Cher, interpretand rolul Elsei in Tea with Mussolini. Cam asta am zis si eu, curioasa fiind sa vad cum a interpretat regizorul Franco Zeffirelli Italia fascista. Alege sa ne arate perioada dictaturii lui Mussolini si a celui de-al Doilea Razboi Mondial, din perspective femeilor, a celor ce au fost cunoscute drept ,,Scorpioni”.
12269361 gal 460x350 Tea with Mussolini (1999)

,,Scorpioni” era un grup de englezoaice care locuiau, oarecum retrase, in Florenta, aflate sub coordonarea lui Lady Hester Random (Maggie Smith), vaduva unui fost ambasador englez. Viata pare buna, violentele iscate de fascisti nu par sa le afecteze sau cel putin Lady Hester este convinsa ca nu are cum sa le afecteze, atata timp cat Mussolini le protejeaza. De altfel, insusi Mussolini le promisese ca le va merge bine in continuare. Nimic mai fals, Il Duce are alte planuri. De vietile englezoaicelor va avea grija, insa, altcineva (acel altcineva va fi o adevarata supriza pentru Lady Hester). Dincolo de poveste, m-am bucurat sa urmaresc un film care le include pe Judi Dench (a castigat Oscarul pentru rolul din Shakespeare in love), Lily Tomlin (Nine to Five) si Joan Plowright (Dennis the Menace, 101 Dalmatians ). Ni se arata si absurdul acelei perioade, cum sexul devine un adevarat pericol in fata propriei sigurante (travestiul devine o realitate). Si sa vedeti ce important e ceaiul! Cher, evident, a aratat si aici ca are voce, ca stie sa danseze, ca poate trai o drama, ca e multitask.
tea with mussolini original 460x258 Tea with Mussolini (1999)

Mi-a ramas din film un citat din Shakespeare ,, Love thyself last” (in propria traducere, ,,Iubeste-te pe tine la urma”). Poate si voua va va lasa o mica amprenta, asa ca, va recomand sa incercati trailerul de mai jos si chiar sa vedeti filmul. Tea with Mussolini a primit premiul BAFTA in 2000.

Vizionati trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.