Noul film al lui Cristian Mungiu, distribuit in SUA

2

mungiu1 460x283 Noul film al lui Cristian Mungiu, distribuit in SUA

Compania Sundance Selects a cumparat drepturile de distributie pentru America de Nord ale noului film scris si regizat de Cristian Mungiu, intitulat Provizoriu/Beyond the Hills. Filmul este produs de Cristian Mungiu, Pascal Cauchteaux si Jean-Pierre Dardenne. Filmul prezinta povestea a doua tinere femei, Alina si Voichita, care au crescut impreuna la orfelinat si care se regasesc dupa cativa ani intr-o manastirea izolata din Romania. Alina vrea sa plece in Germania si sa o ia si pe Voichita cu ea. Dar Voichita isi gaseste un refugiu in credinta si o familie in maicile si preotul de acolo. Pentru a castiga afectiunea Voichitei, Alina il provoaca pe preot si sufera o criza. Cei din manastire incep sa creada ca tanara este posedata si decid sa o exorcizeze.

mungiu4 460x242 Noul film al lui Cristian Mungiu, distribuit in SUA

Jonathan Sehring, presedintele Sundance Selects/IFC Films, declara ca romanul Cristian Mungiu a devenit unul dintre cei mai mari regizori odata cu filmul 4 luni, 3 saptamani si 2 zile, iar compania pe care o reprezinta este onorata sa continue relatia cu Mungiu prin intermediul noului sau film Provizoriu/Beyond the Hills. Sundance Selects este o divizie a IFC Films si IFC Midnight. Pentru cumpararea drepturilor de distributie a acestui film, Sundance Selects a negociat cu Wild Bunch, compania care promoveaza pelicula lui Mungiu.

In Provizoriu vor juca Cosmina Stratan, Cristina Flutur, Dana Tapalaga si Catalina Harabagiu. Pelicula se afla in post-productie. In urma cu cateva saptamani, presa anunta ca noul film al lui Cristian Mungiu ar putea fi lansat la festivalul de la Cannes 2012.

42 460x460 Noul film al lui Cristian Mungiu, distribuit in SUA

Printre altele, filmul 4 luni, 3 saptamani si 2 zile a castigat premiul Palme d’Or la Cannes in anul 2007, Marele Premiu al Academiei Europene de Film in acelasi an, premiul pentru Cel mai bun film la Festivalul de la Stockholm, Marele premiu FIPRESCI pentru Cel mai bun film al anului 2007, ca si distinctia Cel mai bun film strain din partea Asociatiei Criticilor de Film din Los Angeles si din partea Asociatiei Criticilor de Film din Toronto, in anul 2007. De asemenea, pelicula a intrat si in posesia premiului Gopo pentru Cel mai bun film de lungmetraj.

sursa.

2 COMENTARII

  1. […] Bim (Italia), Wild Bunch (Germania) si Madman (Australia). Filmul a fost achizitionat si de compania IFC, pentru Statele Unite ale Americii, inainte de proiectia sa in premiera mondiala la Festivalul de […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.